ACTUALITATE, POLITICĂ

Ce pensie de urmaș primește fiica doctoriței din Fetești, moartă de COVID-19: „Am vrut să vă arăt în ce țară trăim. Rușine!”

Drama trăită de rudele pacienților uciși de COVID-19 pare că este infinită, dovada venind în fiecare zi de la alte și alte familii. După ce mai multe persoane s-au plâns și au acuzat cadrele medicale de ignoranță și nepăsare cu privire la comunicarea pe care o au cu rudele pacienților cu COVID, a venit rândul fiicei unui medic, mort în urma infecției cu COVID-19. Tânăra trage un semnal de alarmă cu privire la cum nu își îndeplinește statul datoriile față urmașii angajaților statului, răpuși la datorie.

Medicul Mioara Neagu, șefa Unității de Primiri Urgențe (UPU) Fetești, s-a stins din viață la doar 48 de ani, după lungi suferințe cauzate de noul coronavirus. Medicul a plecat dintre noi pe data de 16 octombrie 2020 și tot de atunci fiica acesteia se luptă să-și primească pensia de urmaș pe care statul este obligat să i-o plătească.

Scrisoare deschisă către autorități

În urma nedreptății care se adaugă la suferința produsă de moartea timpurie a memei sale, Petra Andreea s-a decis să scrie pe pagina sa de Facebook o postare prin care să explice interacțiunea sa cu instituțiile statului competente să rezolve această problemă.

„După cum bine ştiţi, mama mea a decedat în urma infectării cu virusul Sars Cov-2. În urma acestui eveniment tragic, trebuie să beneficiez de o pensie de urmas. Ceea ce nu pot să concep este faptul că în decizia primită astăzi, cauza decesului este „o boală obişnuită” în opinia celor ce au emis-o. Mi se pare o umilinţă, şi în acelaşi timp şi o jignire adusă la adresa mea şi a celor ce au iubit-o.

Iubita mea mama a luptat până în ultimul moment cu virusul ucigaș. Refuz să accept o asemenea greșeală.
Ceea ce mai vreau să subliniez este faptul că ar fi trebuit să beneficiez de un drept, care în momentul de față nu îmi este recunoscut.

Conform Legii nr. 56 din 15 mai 2020, trebuie sa beneficiez de o pensie de urmaş COVID în semn de recunoştinţă pentru munca depusa de iubita mea mamă în spitale. Pensie egală cu 75% din salariul ei de bază, pensie pe care trebuia să o primesc pentru terminarea studiilor mele.

„Nepăsarea în România este caracteristică”Mama mea a fost cadru medical, a lucrat timp de ani de zile în spitale şi s-a dedicat întru totul în ceea ce a facut. A vindecat si a salvat multe vieti. In urma acestor fapte realizate eu primesc doar 1.622 de lei (unicul ei copil).

Ştiu că publicarea acestui mesaj nu îmi va rezolva problemele şi nu îmi va raspunde întrebărilor pe care mi le pun zilnic, însă am vrut să vă arăt încă o dată în ce tara traim. O ţară în care nu se respectă legea! Bani pentru pensiile private au existat întodeauna, însă pentru o studenta rămasă fără mamă, ce doreşte să îşi continue studiile, se pare că nu. Meritele mamei mele cum sunt recunoscute de fapt? Căci nu văd. Ruşine!”, a transmis Andreea, pe pagina sa de Facebook.