DIN TRANSILVANIA

Cea mai bună instituţie de învăţământ superior din România în cercetarea din domeniul economic

UBB îşi menţine în anul 2018 statutul de cea mai bună instituţie de învăţământ superior din România în cercetarea din domeniul economic, conform clasamentului realizat anual de către Tilburg University (Economics Schools Research Ranking), anunţă Direcţia de Comunicare a universităţii printr-un comunicat transmis vineri AGERPRES.

“Ţinând cont de faptul că în lume există în prezent circa 7.000 de instituţii de învăţământ superior în care se studiază şi cercetează domeniul ‘Economics’ (cf. International Association of Universities – World Higher Education Database), prin această performanţă UBB se poziţionează în primele 10-11% instituţii de învăţământ superior ale lumii, prin prisma cercetării în acest domeniu”, se arată în comunicat.

Performanţa UBB în Tilburg University Economics Schools Research Ranking se datorează preponderent publicaţiilor realizate de către cadrele didactice ale Facultăţii de Ştiinţe Economice şi Gestiunea Afacerilor (FSEGA), la această poziţionare contribuind însă şi cercetători ai Facultăţii de Psihologie şi Ştiinţe ale Educaţiei. Acest clasament reconfirmă poziţiile foarte bune ocupate de UBB în celelalte clasamente internaţionale relevante, precum şi statutul de universitatea de 4 stele obţinut recent de Universitatea Babeş-Bolyai.