ACTUALITATE, ECONOMIC

Cea mai mare fabrică de biciclete din Europa de Est va fi deschisă în luna septembrie într-un oraş din vestul țării

Compania Sport Mechanical Workshop (SMW), unul dintre furnizorii Decathlon, va deschide anul acesta cea mai mare fabrică de biciclete din Europa de Est. Investiția în noua unitate este de 30 de milioane de euro, iar lucrările de construcție se apropie de final. Cel mai probabil fabrica va fi deschisă peste două luni.

Compania, deținută de doi oameni de afaceri italieni și un român, a anunțat anul trecut o investiție de 30 de milioane de euro într-o fabrică cu o suprafață de 23.000 de mp, unde vor lucra 750 de angajați. Aici vor fi produse anual 1,5 milioane de biciclete pentru Decathlon.

Lucrările de construcție la cea mai mare fabrică de biciclete din Europa de Est au avansat, iar portalul Bike.eu spune că producția va fi demarată în luna septembrie a acestui an. Compania sibiană CON-A se ocupă de construcția noii fabrici.

Sport Mechanical Workshop a deschis prima fabrică la sfârșitul lui 2016, când erau asamblate 300 de biciclete zilnic. În vara lui 2019, compania ajungea la asamblarea bicicletei cu numărul 1 milion. Într-un spațiu închiriat de 5.000 de mp, lângă Timișoara, SMW asamblează 3.500 de biciclete pe zi.