DIN TRANSILVANIA

Cea mai mare fraudă din istoria acestui judeţ este la aeroport. 700.000 de clujeni au fost furaţi

Consiliul Judeţean Cluj a stabilit construirea unei piste noi de 3.500 m, din care 2.190 – Etapa 1 s-a construit deja, cu o capacitate portantă stabilită în proiect de 114 PCN – capacitatea necesară pentru a ateriza avioane mari pentru zboruri transcontinentale. Pentru asta s-a şi plătit suma uriaşă de cca. 50 milioane de euro!

Însă pista construită şi gestionată de Aeroport are (conform unei expertize) doar capacitatea portantă de 66 PCN!

Capacitatea portantă insuficientă a rezultat ca urmare a lucrărilor frauduloase făcute la aeroport şi acoperite de aeroport.

Asta înseamnă că şi în situaţia prelungirii pistei la 3500 m, pe acest aeroport, nu va putea ateriza niciodată un avion transcontinental din lipsa capacităţii portante necesare.

Aeroportul Cluj a plătit din buzunarul clujenilor o pistă de 114 PCN şi, de fapt, s-a construit o pistă de 66 PCN, fraudând-se astfel masiv bugetul public.

Cu alte cuvinte, s-a plătit ceva de către aeroport şi s-a construit altceva, în condiţiile în care preţul pistei a fost mărit de către aeroport fără licitaţie, cu 10 milioane de euro prin acte adiţionale (constatate ilegale ulterior de către ANRMAP).

Este cea mai mare fraudă probabil din bugetul Clujului, iar persoanele responsabile vor trebui să răspundă.

Indiferent câte articole va plăti aeroportul pentru a-şi lăuda activitatea şi a ataca Consiliul Judeţean realitatea este una singură: 700.000 de clujeni au fost furaţi prin construirea unei piste care este altceva decât s-a plătit!

Documentele care stau la baza acestui comunicat sunt depuse la instituţiile abilitate pentru efectuarea cercetărilor.

Conducerea executivă a CJC
13.06.2019