Vezi care e cel mai bogat club de fotbal din lume. Nu e nici Real, nici Barca.

5 din 10 cele mai bogate cluburi de fotbal din lume sunt din Premier League. Banii obținuți din drepturile de televiziune de către cluburile din Anglia sunt de ordinul sutelor de milioane de lire sterline, mult peste celelalte cluburi din lume.

Manchester United este cel mai bogat club de fotbal din lume. Deși echipa antrenată, în anul precedent, de Louis van Gaal, a fost eliminată din grupele UEFA Champions League, iar, apoi, în Premier League s-a clasat în afara primelor patru poziții, ratând astfel calificarea în cea mai importantă competiție europeană, veniturile clubului au crescut cu aproape 170 de milioane de euro. Aceasta se datorează încasărilor din publicitate, a banilor veniți din drepturile de televizare și a celor încasați pe tichete.

Mai mult, conform predicțiilor făcute de Deloitte, „chiar dacă nu s-a calificat în UEFA Champions League, în 2016/17, United se așteaptă să aibă încasări de 610 milioane de euro, ceea ce înseană că „diavolii roșii” au șanse să rămână pe primul loc în lume și anul viitor în ceea ce privește veniturile generate de club”.

Deși liderul s-a schimbat, FC Barcelona și-a păstrat locul al doilea în top, după ce veniturile clubului au crescut cu aproape 60 de milioane de euro în ultimul an, aceasta datorită semnării unui nou contract cu un partener comercial, numărului mare de spectatori prezenți la fiecare meci și a utilizării stadionului pentru concertul Bruce Springsteen și a finalei Top 14 la rugby.

Obiectivul Barcei este însă acela ca clubul să ajungă să genereze venituri de cel puțin un miliard de euro, iar predicțiile făcute de ei pentru actualul sezon arată o creștere a încasărilor. Cei de la Deloitte consideră că, astfel, în 2018, catalanii au șansa de a ajunge chiar pe primul loc în Money League. În cazul în care se va întâmpla acest lucru, Barcelona ar fi abia al trelea club care s-ar bucura de un asemenea statut, după Manchester United și Real Madrid.

Clubul Real Madrid a coborât pe ultima treaptă a podiumului deși a câștigat, în 2015-2016, Liga Campionilor și a înregistrat o creștere a profitului cu șapte procente.La Real Madrid, încasările lor au crescut cu „doar” 43 de milioane de euro în ultimul sezon. Cei de la Deloitte susțin că „albii” ar putea lupta, în anii următori, cu United și Barca, în special datorită unui contract impresionant cu sponsorul tehnic, adidas, dar și a altor „oportunități comerciale”.

Fotografia postată de Sorin Săsărman.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.