Cel mai mare Aquapark din Europa de Est se face într-un oraş din România

Timișoara va avea un aquapark, în scurt timp fiind demarat  studiul de fezabilitate. Parcul se va face cu ajutorul unor împrumuturi și va fi gata în 2020, spune Nicolae Robu.

„Dăm drumul studiului de fezabilitate pentru Aquapark-ul Timișoarei. Vrem să îl facem pe banii noștri pentru că nu suntem finanțabili pe fonduri europene. Timișoara nu are areal de stațiune pe teritoriul său, cum are Oradea. O să vedem, ori in Mehala, ori în zona aeroportului Cioca, ori undeva înspre pădurea Bistra, nu știu încă locatia, urmează să facem și eu, personal, și colegii, deplasări pe teren înainte de a face tema de proiectare. Nu puteam mai devreme pentru că orașul trebuia modernizat în privința infrastructurii de mobilitate. În 50 de ani nu s-a făcut niciun pod, niciun pasaj, dar numărul de mașini a crescut de 1000 de ori și nu e ușor să dezvolți ce nu s-a făcut de-a lungul a 50 de ani”, a spus primarul Nicolae Robu.

„Acesta va fi chiar cel mai tare din această parte de Europă. Va avea în jur de 10 hectare. Estimez că cel târziu în 2020 va fi inaugurat. Tehnologiile de realizare sunt destul de bine puse la punct acum și cred că într-un an -un an jumătate se va realiza. Dacă merge bine licitația, poate în 2019 va fi gata. Ne gândim și la un împrumut bancar. Nu am estimare, cât ar costa, discutăm de sume în jurul a 10-15 milioane de euro” , a explicat edilul șef al Timișoarei.

Aquapark-ul va avea mai multe bazine, sisteme de tobogane cu apă cum nu există în zonă în acest moment, dar și tiroliană, a mai menționat primarul Nicolae Robu.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.