ACTUALITATE

Cele 31 de apartamente destinate medicilor rămân nefuncționale

Inaugurarea celor 31 de apartamente destinate medicilor care profesează la Spitalul Judeţean Brăila, finalizate încă din luna februarie, este întârziată de faptul că ANL nu a găsit încă o soluţie pentru racordarea blocului la reţeaua de gaze, potrivit informaţiilor furnizate de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Brăila, Francisk Iulian Chiriac.

“Eu, ca preşedinte al CJ, îmi asumasem să mă ocup de alimentare cu gaze, dar cei de la Curtea de Conturi mi-au spus că e deturnare de fonduri şi nu se poate. Am vorbit cu directorul ANL şi a spus că încearcă să găsească o soluţie pentru această lucrare, care ar costa cam 15.000 lei. După ce va fi trasă această ţeavă de gaze, putem să preluăm aceste apartamente în condiţii optime”, a declarat, pentru AGERPRES, preşedintele CJ Brăila.

Locuinţele destinate medicilor din Spitalul Judeţean Brăila au fost amenajate într-un fost cămin şcolar şi cuprind 31 de apartamente cu una şi două camere şi au fost realizate de Agenţia Naţională de Locuinţe, valoarea contractului fiind de 2,2 milioane lei.

Consiliul Judeţean Brăila are în plan reabilitarea a încă unui cămin şcolar şi transformarea lui într-un bloc cu alte 31 de apartamente.

“Am trimis adresă către ANL şi a fost acceptat şi al doilea bloc pentru reabilitare. Şi aici vom avea apartamente cu una şi două camere. Sunt deja cereri pentru aceste apartamente”, a spus Chiriac.