ACTUALITATE, POLITICĂ

Cenzură la Ministerul Justiției. Jurnaliștii Ovidiu Oanță (Pro TV) și Ionela Arcanu (Realitatea TV) au rămas fără acreditare

După ce la prezentarea bilanțului Ministerului Justiției, pe data de 5 martie, Tudorel Toader a avertizat jurnaliștii care încercau să îi pună întrebări că pot rămâne fără acreditare, zilele trecute, acesta și-a pus planul în aplicare și a retras acreditările de presă, pentru anul 2019, jurnaliștilor Ovidiu Oanță (ProTV) și Ionela Arcanu (Realitatea TV).

,,Tudorel Toader isi duce la bun sfarsit amenintarea: Ministerul Justitiei mi-a retras acreditarea. Oficial mi s-a comunicat ca mi se refuza acreditarea pentru 2019, raspunsul fiind dat nu in doua zile la cererea din ianuarie, ci la doua luni distanta. In plus, nu mi se comunica explicit in ce fel am afectat activitatea Ministerului Justitiei. Probabil prin sutele de intrebari pe care i le-am adresat ministrului Justitiei” a scris pe pagina de Facebook, Ovidiu Oanță.

,,Am primit interzis la Ministerul Justitiei, anul acesta. Aveti mai jos ,,explicatia” lui Tudorel Toader. De doi ani, de când a preluat mandatul de ministru al Justitiei, nu a fost O DATĂ dispus să îmi răspundă concret și complet la vreo întrebare. S-a fâstăcit, mi-a întors spatele, dar refuzul de a-mi reînnoi acreditarea a întrecut orice limită. A făcut dintr-o institutie publică propria moșie și și-a permis să îmi blocheze activitatea de reporter acreditat pe Justiție. Domnule ministru, Tudorel Toader, nu am nevoie de nicio ștampilă pentru a-mi face meseria cu incisivitate și obiectivitate! Știu că asta vă deranjeaza! Va urma..” a scris pe Facebook și Ionela Arcanu.