SANATATE

Cercetătorii canadieni au izolat virusul responsabil de COVID 19. Pentru vaccin, mai avem de așteptat

Mai mulți cercetători canadieni din Toronto au anunțat că au reușit să izoleze virusul care provoacă COVID-19. Este vorba despre două echipe de cercetare de la Sunnybrook Health Sciences Center, Universitatea din Toronto și McMaster University care au realizat cercetările în comun, într-un laborator din Ontario, scrie https://www.digi24.ro/ care citează surse de presă de peste Oceaan. Dacă acest lucru se confirmă, este un pas important în evoluția cercetărilor pentru descoperirea unui vaccin.

Totodată, cercetătorii din Israel au anunțat că sunt pe cale să testeze un vaccin oral pentru coronavirus. În același timp, potrivit sursei citate, Alexandru Rafila,președintele Societății Române de Microbiologie, a declarat vineri că un vaccin pentru coronavirus va va exista până în toamnă, iar până să intre în teste și să fie folosit ar putea trece chiar 2-3 ani.

,,Până în toamnă sigur nu va fi un vaccin. Să nu amăgim oamenii inutil. Durează luni bune testele și mai apoi durează până el este produs. După doi trei ani, ne imunizăm”, a declarat Alxandru Rafila. Potrivit acestuia, numărul de persoane infectate cu coronavirus va crește semnificativ în perioada următoare, va scădea în timpul verii, pentru a crește, din nou, începând cu luna noiembrie.