Cetatea medievală Feldioara deschisă după un proces de restaurare de 5 ani. FOTO

de Sorin Săsărman

Cetatea medievală Feldioara se va deschide pentru vizitatori de la 1 august, dupa un proces de restaurare care a durat cinci ani și care a avut ca scop redarea aspectului pe care monumentul l-a avut în secolul al XIII-lea.

Într-o primă etapă, programul de vizitare va fi de miercuri până duminică, în intervalul orar 10-18, urmând ca acesta să fie actualizat, în funcție de activitățile organizate care vor avea loc în incinta obiectivului turistic, informează într-un comunicat de presă Primăria Feldioara.

Cetatea Feldioara a fost construită în secolul al XIII-lea, fiind cea mai importantă fortareață ridicată de cavalerii teutoni în Transilvania -Țara Bârsei. Cetatea este monument istoric național clasa A, numărându-se printre cele mai importante fortificații medievale săsesti din Transilvania de Sud.

Fotografia postată de Adrian Vestea.

„Începând cu 1 august, Cetatea Feldioara Marienburg va intra in circuitul turistic al județului Brașov, ajutând astfel la consolidarea poziției județului nostru ca primul județ turistic al României! Consiliul județean Brașov este cel care a realizat lucrările de restructurare, lucrări începute în anul 2012 și finalizate în anul 2017 , cheltuielile însumând 12.379.295,67 lei.
Îl felicit și pe primarul Sorin Taus pentru implicarea și dăruirea cu care s-a preocupat de bunul mers al lucrărilor!
Vă invit să descoperim și să promovăm împreună Cetatea Feldioara!”, a transmis președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea.

Fotografia postată de Adrian Vestea.

Fotografia postată de Adrian Vestea.

Fotografia postată de Adrian Vestea.

foto facebook: Adrian Veștea

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.