ACTUALITATE

Cetățean român arestat pentru trădare

Distribuire articol:

Un cetățean român a fost arestat pentru trădare, acesta spionând în favoarea Rusiei, furnizând informații din domeniul apărării unor diplomați din cadrul Ambasadei acesteia la București.

Conform probatoriului, încă din 2022, acesta a supravegheat și a colectat informații militare sensibile, inclusiv fotografii ale tehnicii militare de luptă și ale deplasărilor de personal în zona de graniță cu Ucraina, în apropierea municipiului Tulcea.

„La data de 23.05.2024, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Structura Centrală au dispus reținerea unui inculpat (cetățean român), cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trădare.

Din probatoriul administrat în cauză a reieșit că începând cu anul 2022 acesta a procedat la supravegherea unor obiective militare românești sau aparținând NATO amplasate în proximitatea municipiului Tulcea, colectând informații cu caracter militar și efectuând fotografii privind tehnica militară de luptă și deplasarea personalului în zona de graniță cu Ucraina, pe care le-a transmis către diplomați din cadrul Ambasadei Federației Ruse la București.

În urma perchezițiilor domiciliare efectuate au fost identificate și ridicate mai multe mijloace de probă.”, se precizează într-un comunicat DIICOT.

Românul acuzat de trădare se pare că este Dorin Alexandru Piscan, candidat independent la Primăria municipiului Ploiești.


Distribuire articol: