LIFESTYLE

Cheile Borzești, comorile naturii din inima Transilvaniei. FOTO

de Mihai Sărmășan

Niște locuri mai puțin cunoscute, dar foarte captivante și care îți taie răsuflarea când le vizitezi sunt Cheile Borzești, adevărate comori ale Transilvaniei. Acestea se află la doar 5 kilometri distanță de Cheile Turzii și sunt un peisaj musai de văzut din județul Cluj.

Aici puteți găsi liniștea și relaxarea de care aveți nevoie. Faptul că aceste chei nu sunt foarte cunoscute le fac locul ideal pentru a vă retrage și a petrece niște momente de liniște. Acestea sunt singurele chei din munții Apuseni unde apa a sculptat în totalitate defileul. Apa cheilor se varsă în râul Arieș. Aici se găsește, de asemenea, un defileu sălbatic,  cu mai multe cascade. Cea mai spectaculoasă porțiune din Cheile Borzești o reprezintă „Cascadele de Sus”.

Cheile Borzești sunt niște podoabe neștiute ale naturii clujene, însă ele așteaptă să fie explorate de către turiști. Un loc de taină, în care natura și frumusețea ei se dezvăluie în fața voastră, Cheile Borzești pare un loc cu adevărat desprins din poveste. Mai rămâne doar să apară Făt-Frumos, Ileana Cosânzeana, zmeul și calul năzdrăvan, iar povestea poate fi completă.

Natura, frumusețea și liniștea sunt doar câteva dintre elementele ce  descriu cel mai bine Cheile Borzești. Restul pot fi descoperite explorând cheile.

sursa foto: Facebook Albert Gavrilă