POLITICĂ

Cine dă premierul după 6 decembrie? Orban: ”Cine cîștigă alegerile”. Ciolacu: ”Așa să fie, să rămână scris”

Premierul Ludovic Orban a declarat, sâmbătă, la Timișoara, întrebat dacă va fi premier și după alegerile din decembrie, că primul ministru îl dă partidul care câștigă alegerile, în replică după ce USR-PLUS a anunțat că intră în alegerile parlamentare cu dorinţa de a da premierul în viitorul Guvern, ăn persoana lui Dacian Cioloș. Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a intrat și el în discuție și a replicat: „Să rămână scris. Așa este! Iar premierul va fi de la PSD!”.

„Premierul este desemnat de partidul care câștigă alegerile”, a spus Orban.

Deputatul USR-Plus Ionuț Moșteanu a declarat că alianța USR-PLUS intră în alegerile parlamentare cu dorinţa de a da premierul în viitorul Guvern și “nimeni nu are un cec în alb”. Moșteanu a spus că Dacian Cioloş ar fi “omul mai mult decât potrivit pentru a conduce viitorul Guvern”.

În replică la ce a declarat sâmbătă Orban, președintele PSD a spus, pe Facebook, faptul că această replică a lui Orban trebuie să rămână scrisă, el fiind convins că alegerile vor fi câștigate de PSD.

„Să rămână scris! Orban, 24 octombrie 2020: <Premierul e desemnat de partidul care câștigă alegerile”>. Așa este! Iar premierul va fi de la PSD! În schimb, PNL va rămâne cu traseiștii, impostorii și penalii, Ludovic!”, a scris Ciolacu, pe Facebook.