OPINII

Cine pune frână Guvernului și guvernării?

Nu mai știu unii cu ce să iasă zilnic în presă și la televiziuni pentru a ”prezenta ” obiectivele și mersul guvernării.
 
Premierul nu apucă să se pregătească pe o temă, să comunice pe un domeniu, că apar vestitorii înaintea lui prin grija presei desigur. Presa care a primit anul trecut zeci de milioane de euro pentru susținerea democrației, firește.
 
Nu apucă înaintea unora care vor să se identifice ei mai mult cu temele și obiectivele guvernării și care și-au luat în serios rolul acesta.
 
Nu PSD-ul e principala frână în dezvoltarea țării în acest moment. Nu ei influențează bunul mers al guvernării și nu ei iau decizii. Nicio propunere de-a lor n-a trecut la legea bugetului, iar primarii lor vor să facă lucruri, altfel nu vor mai fi realeși.
 
Rolul de a-i minimiza activitatea și personalitatea premierului.
Adică zilnic se transmite ceva de genul: Măi băieți, aici e decizia, noi facem și dregem, premierul execută ce-i spunem noi.
 
Unii vor să-l acopere cu orice preț, să-i ia din autoritate în fața miniștrilor și nu numai. Primarilor din teritoriu li se arată culoarul și biroul de unde se împart bucatele pe 2021.
 
Zeci de știri apar despre investiții, autostrăzi, planurile de dezvoltare, dar ele nu vin din zona guvernării, ci din Parlament.
Se pare că modelul Dragnea e preluat cu mult avânt și multiplicat până în ultimul sat din România.
 
Nimeni nu știe ce va face Senatul și Camera Deputaților în această sesiune, dar foarte mulți de acolo sunt într-o întrecere fără precedent în a-i șubrezi autoritatea lui Florin Cîțu.
 
Săracii de ei nu știu ce-i așteaptă. Votul îi așteaptă, iar dacă vor continua așa și unii și alții vor merge acasă. Și nu în 2024, ci mai repede. A picat PSD-ul de la 47%. Se poate cădea și de la 20, nu trebuie să-și facă griji acești tovarăși.