ACTUALITATE

Cine va deschide lista PMP la europarlamentare?

Fostul ministru de Justiţie şi de Externe Cristian Diaconescu pare a fi din nou în parteneriat cu Partidul Mişcarea Populară (PMP).

Din analize şi din ceea ce relevă ultimele sondaje de opinie, se pare că fostul ministru va candida pe lista PMP la alegerile europarlamentare de anul viitor. PMP caută un cap de listă care să propulzeze partidul peste pragul de 5%. Prima variantă ar fi fostul preşedinte al României, Traian Băsescu, dar nu există un semn din partea fostului preşedinte că şi-ar dori acest lucru.

Partidul Mişcarea Populară a decis să participe pe liste proprii la aceste alegeri. Chiar dacă sondajele indică faptul că PMP se află sub pragul electoral, trebuie amintit că partidul are structuri destul de bine organizate ăn teritoriu, ceea ce reprezintă un avantaj ţinând cont de prezenţa scăzută la alegerile europarlamentare.

Preşedintele Partidului Mişcarea Populară, Eugen Tomac, a declarat miercuri, la Galaţi, într-o conferinţă de presă, că PMP va merge separat pe liste la alegerile europarlamentare.

“Noi am propus încă de anul trecut, eu am avut o discuţie şi cu domnul preşedinte Ludovic Orban şi cu Dan Barna şi le-am propus să avem o singură listă pentru alegerile europarlamentare, practic, să creăm o alianţă împotriva PSD. Cred, şi la această oră, că asta este cea mai bună formulă pentru a reuşi să-i convingem pe români că suntem capabili să creăm o alternativă credibilă şi puternică la PSD. Atât PNL, cât şi USR doresc să meargă separat la alegerile europarlamentare pentru a vedea exact care le este potenţialul politic. Prin urmare, şi noi vom merge separat. Eu sunt însă convins că viaţa ne va obliga după alegerile europarlamentare să fim mai pragmatici şi mai realişti în a încerca să construim alternative credibile şi puternice pentru a opri acest tăvălug pe care l-a pornit în urmă cu doi ani Liviu Dragnea. Opoziţia actuală este obligată, după alegerile europarlamentare, să se trezească din această stare în care suntem acum, să începem să lucrăm împreună. Noi am fost deschişi, avem o conlucrare bună în Parlament”, a spus Tomac.