DIN TRANSILVANIA, POLITICĂ

Cine va fi șeful Cancelariei prim-ministrului

Consiliul Naţional al PLUS a validat, miercuri, propuneri ale partidului în funcții guvernamentale, pentru șeful Cancelariei premierului Florin Cîțu fiind nominalizat Sergiu Horia Hossu.

Sergiu Hossu are 39 de ani și este consilier local în Cluj-Napoca.

A absolvit Facultatea de Biologie și Geologie din cadrul UBB, specializarea Geologie, apoi un master în cadrul Facultății de Știința și Ingineria Mediului din cadrul aceleiași universități. În anul 2017 a absolvit cursurile MBA ale Universității Hull din Anglia, deținând o diplomă de Master of Business Administration.

În ultimii 4 ani și-a desfășurat activitatea de conducere în 2 companii cu specific IT, ocupând funcțiile de Director executiv Divizia Track la AROBS Transilvania Software și Director comercial la Evozon.

Anterior, timp de 8 ani, a ocupat funcția de Director executiv și Director pe zona Transilvania în compania Rosal, care se ocupă de salubritate, deszăpezire și curățenie stradala.

În 2011, a fost audiat la DNA Cluj, după ce procurorii au găsit, în urma perchezițiilor la locuința fostului primar Sorin Apostu, mai multe carduri pentru achiziționarea de combustibil primite de la firma Rosal.