ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE, POLITICĂ, OPINII

Clotilde Armand îl invită pe Tudorel Toader să se inspire mai mult din justiția franceză pe care și-a luat-o drept model

Liderul USR, Clotilde Armand, îi precizează ministrului Justitiei ,,modelul francez”, la care acesta tot face referiri, în subsidiar, invitându-l să-l studieze mai cu atenție pentru a se inspira de așa natură încât să îmbunătățească în mod real sistemul judiciar românesc.

,,Ministrul Justiției Tudorel Toader tot spune ca s-a inspirat din ’,,modelul francez’’, însă nu prea a înțeles despre ce este vorba.

Domnule Tudorel Toader, îndrăznește să crezi că în Franţa există Cartea a IV-a intitulată :,,CRIME ȘI DELICTE CONTRA NAȚIUNII, STATULUI ȘI ORDINII PUBLICE”. În capitolul II, Secţiunea 3, sunt incluse corupţia pasivă şi traficul de influenţă, comise de persoane care exercită funcţii publice. Pedepsele pentru astfel de fapte sunt de la 5 ani de închisoare şi o amendă de 500.000 de euro, până la 10 ani de închisoare şi 1 milion de euro amendă.
Tot în Franța niciun politician cu cazier judiciar nu poate fi ales, iar parlamentarilor le este strict interzis să își angajeze membrii familiei.”