DIN TRANSILVANIA, ECONOMIC

Cluj. 𝗧𝗼𝗮𝘁𝗲 𝗰𝗲𝗹𝗲 𝟱𝟴 𝗱𝗲 𝗱𝗿𝘂𝗺𝘂𝗿𝗶 𝗷𝘂𝗱𝗲𝘁𝗲𝗻𝗲, 𝗶𝗻𝗰𝗹𝘂𝘀𝗲 𝗶𝗻 𝗽𝗿𝗼𝗴𝗿𝗮𝗺𝗲𝗹𝗲 𝗖𝗼𝗻𝘀𝗶𝗹𝗶𝘂𝗹𝘂𝗶 𝗝𝘂𝗱𝗲𝘁𝗲𝗮𝗻 𝗱𝗲 𝗿𝗲𝗮𝗯𝗶𝗹𝗶𝘁𝗮𝗿𝗲 𝘀𝗮𝘂 𝗶𝗻𝘁𝗿𝗲𝘁𝗶𝗻𝗲𝗿𝗲

Consiliul Județean Cluj a aprobat joi, 31 martie 2022, programele privind lucrările de modernizare și reabilitare, respectiv de reparații și întreținere a drumurilor județene în anul 2022.
𝘛𝘪𝘯𝘢𝘯𝘥 𝘤𝘰𝘯𝘵 𝘥𝘦 𝘪𝘮𝘱𝘰𝘳𝘵𝘢𝘯𝘵𝘢 𝘱𝘦 𝘤𝘢𝘳𝘦 𝘪𝘯𝘧𝘳𝘢𝘴𝘵𝘳𝘶𝘤𝘵𝘶𝘳𝘢 𝘳𝘶𝘵𝘪𝘦𝘳𝘢 𝘰 𝘢𝘳𝘦 𝘪𝘯 𝘤𝘦𝘦𝘢 𝘤𝘦 𝘱𝘳𝘪𝘷𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘥𝘦𝘻𝘷𝘰𝘭𝘵𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘪𝘯𝘵𝘳𝘦𝘨𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘫𝘶𝘥𝘦𝘵, 𝘢𝘮 𝘥𝘦𝘤𝘪𝘴 𝘤𝘢 𝘵𝘰𝘢𝘵𝘦 𝘤𝘦𝘭𝘦 58 𝘥𝘦 𝘥𝘳𝘶𝘮𝘶𝘳𝘪 𝘢𝘧𝘭𝘢𝘵𝘦 𝘪𝘯 𝘢𝘥𝘮𝘪𝘯𝘪𝘴𝘵𝘳𝘢𝘳𝘦𝘢 𝘊𝘰𝘯𝘴𝘪𝘭𝘪𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘑𝘶𝘥𝘦𝘵𝘦𝘢𝘯 𝘴𝘢 𝘧𝘪𝘦 𝘪𝘯𝘤𝘭𝘶𝘴𝘦 𝘪𝘯 𝘱𝘳𝘰𝘨𝘳𝘢𝘮𝘦𝘭𝘦 𝘥𝘦 𝘭𝘶𝘤𝘳𝘢𝘳𝘪 𝘱𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶 𝘢𝘯𝘶𝘭 𝘤𝘶𝘳𝘦𝘯𝘵.
În ceea ce privește modernizarea și reabilitarea drumurilor județene, Consiliul Județean a alocat  15.000.000 de lei. De asemenea, tot în cursul acestui an vor continua lucrările de modernizare, din fonduri europene, pe:
 DJ 107P, DJ 107M,  DJ 109A.
În același timp, pe „Drumul Apusenilor”, mai exact pe drumurile județene DJ 764B si DJ 108K, proiect finanțat tot din fonduri europene, lucrările se află în derulare și urmează să fie finalizate în acest an.
Totodată, în baza Programului de întreținere curentă și periodică a drumurilor județene, Consiliul Județean a alocat  suma de 60 de milioane de lei.
În plus, în cursul anului trecut Consiliul Județean Cluj a înaintat cereri de finanțare prin Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” pentru 17 obiective de infrastructură rutieră – 13 drumuri județene și patru poduri, valoarea totală  a devizelor ridicându-se la 447.766.172 lei.