DIN TRANSILVANIA

Cluj Arena va găzdui Campionatul European de Atletism U20 din 2023!

Cluj Arena, stadionul emblemă al Clujului şi al întregii Transilvanii, a fost desemnat oficial de către European Athletics drept gazdă a Campionatului European de Atletism U20 din 2023 – European Athletics U20 Championships 2023! Astfel, peste doi ani, cca. 1.500 de sportivi din 48 de ţări vor concura pe Cluj Arena în cadrul acestei prestigioase competiţii europene de atletism.

Întrunit vineri seara la Lausanne, Consiliul European Athletics (Asociaţia Europeană a Federaţiilor de Atletism), a acordat Clujului şi României şansa organizării celui de-al doilea campionat european cu probe de pistă, după Campionatul European de Atletism pe Echipe – Liga 1 care se va desfăşura în luna iunie a acestui an pe Cluj Arena.

Alin Tişe, preşedintele Consiliului Judeţean Cluj: „E o reuşită extraordinară şi un motiv de mare mândrie pentru Cluj şi pentru întreaga Românie. Este un nou eveniment sportiv de mare anvergură pe care îl vom găzdui pe Cluj Arena şi care ne poziţionează definitiv în clubul extrem de select al instituţiilor capabile să organizeze competiţii de un asemenea nivel. Totodată, e o nouă confirmare a alegerii corecte pe care am făcut-o atunci când am decis ca acest stadion să dispună de o pistă de atletism omologată la nivel internaţional şi când am asigurat toate dotările necesare. În calitate de gazdă a acestui eveniment unic îin România şi în această parte a Europei, Consiliul Judeţean Cluj îşi va onora statutul de bun organizator, deja dovedit prin numeroase alte mari evenimente, şi va oferi condiţii ideale pentru o competiţie de excepţie, un veritabil regal al atletismului european”.

Anterior organizării acestei mari competiţii de talie europeană, Consiliul Judeţean Cluj şi Cluj Arena au mai organizat în foarte bune condiţii alte mari competiţii de pistă, respectiv Campionatul Balcanic de Juniori din 2019 şi Campionatul Balcanic de Seniori din anul 2020. De asemenea, anul acesta va avea loc pe Cluj Arena Campionatul European pe Echipe Liga 1.

În vederea realizării documentaţiei pentru această candidatură s-a lucrat încă din 2018, vineri având loc prezentarea finală. Pentru a fi desemnată drept gazdă a competiţiei europene, România, reprezentată prin Cluj Arena, a concurat cu alte state extrem de bine poziţionate în atletismul european şi în organizarea de mari evenimente, dintre care în etapa finală au rămas Spania, Italia şi Estonia.

Un rol esenţial în acordarea pentru Cluj Arena a dreptului de organizare a European Athletics U20 Championships 2023 l-a avut sprijinul necondiţionat acordat de către Consiliul Judeţean Cluj şi autorităţile locale precum şi afinitatea deja dovedită a Clujului pentru sportul de performanţă.