Cluj-Budapesta, linie ferată de mare viteză, tip TGV construită de Ungaria.

Péter Szijjártó, ministrul afacerilor externe şi comerţului exterior al Ungariei, a declarat luni la București că s-a ajuns la un acord între Ungaria şi România pentru ca prima conexiune de tren de mare viteză tip TGV, să se construiască între Budapesta şi Cluj-Napoca. România nu are în plan construirea unei linii de mare viteză care să lege Clujul de București, astfel că se va circula cu viteză mică, la fel ca și până acum.

El a mai anunţat că guvernul ungar a aprobat un buget de un miliard de forinţi pentru realizarea studiului de fezabilitate pentru linia de cale ferată dintre Budapesta şi Cluj-Napoca.

Partea română doreşte să extindă această linie până la Bucureşti, informează hotnews.ro.  Guvernul ungar a alocat un miliard de forinţi (3,3 milioane de euro) pentru realizarea studiului de fezabilitate cu privire la acest proiect, a informat Szijjarto, care a adăugat că Ungaria nu se opune planurilor României de a extinde această linie de tren de mare viteză până la Bucureşti. ,,Nu avem nimic împotrivă”, a spus Péter Szijjártó

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.