DIN TRANSILVANIA, ECONOMIC

Cluj. Compania Emerson: Munca la domiciuliu a devenit obligatorie pentru majoritatea angajaţilor noştri

Compania Emerson SRL, parte a concernului american Emerson cu vânzări globale de aproximativ 18,4 mld. dolari, a transmis că deocamdată nu ia în calcul varianta suspendării activităţii din cauza epidemiei de COVID-19, neîntâmpinând până în prezent situaţii greu de gestionat, potrivit Ziarului Financiar. Operaţiunile Emerson în Cluj deservesc în principal clienţii companiei în Europa. Americanii mai deţin pe piaţa locală şi un birou Emerson Automation Solutions la Bucureşti, pentru activităţi de vânzări şi service, unde lucrează aproximativ 50 din totalul celor 2.700 de angajaţi.

”Deocamdată nu luăm în calcul suspendarea activităţii noastre. Produsele şi serviciile Emerson sprijină în mod direct industriile esenţiale de infrastructură şi sunt considerate fundamentale în domenii precum energia electrică, refrigerare, siguranţa alimentelor, sistemele HVAC, produse farmaceutice, rafinării, substanţe chimice, alimente şi băuturi, precum şi tehnologii de producţie utilizate în echipamente medicale şi transport”, au declarat oficialii Emerson din România, citaţi de ZF.

Aceştia au mai spus că, încă de la debutul epidemiei în Italia, Emerson Cluj a decis implementarea unor măsuri de prevenţie. Astfel, an­gajaţii companiei care au revenit în acea perioadă din delegaţii sau călătorii în zonele de risc s-au autoizolat pentru 14 zile, iar până în prezent nu există cazuri de suspiciune sau confirmare de infectare cu coronavirus în rândul salariaţilor Emerson.

”De la declararea stării de urgenţă, munca la domiciliu a devenit obligatorie pentru majoritatea colegilor noştri. Excepţie fac oamenii direct implicaţi în activitatea de producţie, aproximativ 400 din totalul celor 2.700 de angajaţi. Pentru ei s-au imple­mentat măsuri suplimen­tare de igienă a spaţiului de lucru, echipamente de protecţie şi organi­zare a procesului de producţie, pre­cum şi respectarea distanţei sociale, ţinând cont de toate cerin­ţele de siguranţă”, au mai spus oficialii Emerson din România.

Concernul american Emeron a vândut în ultimii ani anumite afaceri şi şi-a transformat activităţile globale, de la cinci la două platforme principale de activitate, Emerson Automation Solutions şi Emerson Commercial & Residential Solutions. Diviziile Leroy-Somer şi Techniques Control au fost vândute de Emerson japonezilor de la Nidec Corporation, în cadrul unei tranzacţii globale evaluate la 1,2 mld. dolari.

Numărul mediu de angajaţi ai Emerson a crescut în 2018 cu 404 persoane, ajungând la 2.462 de oameni, potrivit site-ului mfinanţe.ro. Gigantul american Emerson, cu vânzări globale de aproximativ 18,4 mld. dolari în 2019, a dezvoltat la Cluj-Napoca, în parcul Tetarom II, un campus industrial pe o suprafaţă de 12 hectare.