ECONOMIC

Cluj-Napoca a fost gazda Conferinței Internațională a Clusterelor din Transilvania

Peste 400 de participanți de pe 3 continente s-au adunat la Cluj-Napoca pentru a participa la cea de-a 5-a ediție a Conferinței Internaționale a Clusterelor din Transilvania.

“Am subliniat, în mesajul transmis, faptul că direcția de dezvoltare a Clujului ne poziționează ca un puternic hub al inovării și oraș al clusterelor, un centru de excelență pentru industriile creative cu o impresionantă vitalitate culturală. Datorită resursei umane capabile, unul dintre principalele atuuri ale orașului nostru este capacitatea de inovare și de adaptare la noile cerințe are pieței muncii.
În cadrul conferinței vor fi dezbătute cele mai noi tendințe din industriile cele mai active din regiunea Transilvaniei: IT, energie, agro-food, mobilier și industrii creative.

Municipalitatea clujeană va continua să susțină ecosistemul local de inovare și să sprijine demersurile clusterelor clujene în procesul de pregătire a orașului pentru provocările tehnologice ale viitorului precum: inteligență artificială, blockchain, Internet of things etc”, a menționat primarul Emil Boc, prezent la conferință.

Transylvanian Clusters International Conference – TCIC2019 – este un eveniment anual realizat de Consorțiul Clusterelor din Transilvania de Nord, din care fac parte Cluster Mobilier Transilvan, Transilvania IT Cluster, Agro Transilvania Cluster, Transylvania Energy Cluster – TREC și Clusterul de Industrii Creative Transilvania.