Cluj-Napoca. A fost lansat oficial Concursul internațional de soluții pentru Cetățuie

Primăria Cluj-Napoca în parteneriat cu Ordinul Arhitecților din România promovează în spațiul european un nou concurs de soluții dedicat specialiștilor în amenajarea spațiilor publice.

Obiectivul concursului lansat oficial vineri, 5 aprilie 2019, este găsirea celei mai bune soluții pentru amenajarea terenurilor din ansamblul urban „Cetățuia” aflate în proprietatea Municipalității și are în vedere întregul deal al Cetățuii, precum și punerea acestuia la dispoziția clujenilor pentru relaxare, petrecerea timpului liber și organizarea de evenimente pentru comunitate.

Caracterul peisager al versantului sudic, care redă atmosfera naturală a unui munte stâncos și împădurit va fi păstrat, acesta fiind considerat reperul municipiului cunoscut și ca „orașul de la poalele Cetățuii”.

Cu alte cuvinte, urmărim să obținem un proiect de înaltă Calitate pentru locuitorii orașului, care să fie apreciat de turiști și să mențină atmosfera locului.

Cu toate că procedura de implementare a unor astfel de proiecte prin concurs de soluții este una care durează, avem încredere că este cea mai bună soluție pentru un rezultat la standardele pe care ni le dorim cu toții pentru Cluj-Napoca.

Data limită de depunere a proiectelor: 24 iunie 2019. Soluțiile de amenjare urbană a Cetățuii vor fi analizate de un juriu format din șapte specialiști în domeniu.

Premiile concursului de soluții:

Premiul I: contractul de proiectare cu valoare estimată la nivelul sumei de 1.476.149 RON, fără TVA

Premiul II: 70.000 RON

Premiul III: 45.000 RON

Mai multe informații, pe site-ul Ordinului Arhitecților din România (OAR), parteneri ai Primăriei Cluj-Napoca în acest proces – https://www.oar.archi/ro/concursuri/stiri.

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.