DIN TRANSILVANIA, LIFESTYLE, EDUCAŢIE/CULTURĂ

Cluj-Napoca. Concertul-pilot de la Opera Națională va avea loc în a doua parte a lunii mai

Primarul Emil Boc a anunțat într-o intervenție televizată că spectacolul-pilot programat luna aceasta la Opera Națională din Cluj va avea loc în jurul datei de 20. La sfârșitul lunii aprilie, primarul Emil Boc i-a prezentat propunerea premierului României, Florin Cîțu, iar șeful Guvernului a fost de acord cu organizarea unui spectacol-test la Cluj-Napoca.

Cluj-Napoca este orașul cu cea mai înaltă rată de vaccinare din România, având în prezent o rată de incidență a cazurilor de coronavirus la mia de locuitori de 1.9. Peste 286.000 de persoane sunt vaccinate în prezent în județul Cluj, cu cel puțin o doză de vaccin, existând în lucru toate procedurile de vaccinare: de la centre de vaccinare, la drive-through, un maraton al vaccinării în 14-16 mai la Sala Polivalentă, o vaccinare maraton la Spitalul Militar din Cluj-Napoca. Cu alte cuvinte numai cine nu dorește, nu se poate vaccina a spus edilul orașului.

„La Cluj există încă un entuziasm pentru vaccinare și vrem să îl menținem. Acest spectacol-pilot este încă un argument în plus pentru a-i îndemna pe oameni să se vaccineze și din perspectiva reluării unor evenimente de mai mare amploare în această vară cum ar fi Untold, Jazz in the Park, TIFF sau Electric Castle.

Pentru concertul din luna mai, din discuțiile pe care le-am purtat cu premierul și cu Ministrul Culturii, în aceste zile se vor anunța condițiile din partea Ministerului Culturii, iar noi le vom implementa. Opera Română din Cluj are o conducere foarte bună și o elită de profesioniști. Cel mai probabil condiția intrării la spectacol va fi legată de vaccinare în primul rând, respectiv să fii vaccinat cu ambele doze și să prezinți dovada care să ateste acest lucru. Condițiile legate de purtarea sau nepurtarea măștii, respectiv de distanțare, urmează să fie anunțate în această săptămână. Încă nu s-a decis numărul persoanelor care vor avea acces la concert”, a precizat Emil Boc.

Sala Operei Naționale din Cluj-Napoca poate găzdui până la 928 de persoane, însă restricțiile privind incidența cazurilor ar permite momentan ocuparea a doar 30% din capacitatea sălii, respectiv 50% dacă incidența va scădea sub 1.5.