ECONOMIC

Cluj-Napoca: două zile de inovație și startup

În aceste zile, la CREIC – Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative, peste 100 de tineri participă la competiția de tip hackathon, fiind vorba de soluții și idei inovative.

Innovation Labs este un program național de formare care oferă tinerilor experiența unui startup tehnic, în cadrul unui program de mentorat intens de trei luni.
Destinat studenților și proaspeților absolvenți de profil tehnic, obiectivul este ca prin acest program să crească nivelul educației antreprenoriale în rândul tinerilor și să calibreze bagajul de cunoștințe și aptitudini pe care tinerii îl au cu cerințele pieței.

“Am participat astăzi la deschiderea Innovation Labs, un eveniment de tradiție deja în comunitatea clujeană și în special în mediul tinerilor pasionați și talentați în tehnologie.

Cu această ocazie, le-am transmis studenților și elevilor viziunea pe care o avem la Cluj-Napoca pentru a susține și potența capacitatea lor de creație și inovare.

Unul dintre principalele avantaje competitive ale orașului nostru este tocmai resursa umană bine pregătită. Talentele Clujului de azi vor crea și slujbele viitorului, având la bază așa-numita „knowledge based economy” – economia bazată pe cunoaștere”, a subliniat primarul Emil Boc, prezent la eveniment.

La eveniment au participat reprezentanți ai mediului universitar și mediului de business local și național. Rezultatele competiției deschise astăzi vor fi prezentate în data de 7 mai.