DIN TRANSILVANIA

Cluj-Napoca: Infrastructură modernă și mobilitate verde, nepoluantă. Au început lucrările la Bd. 21 Decembrie 1989

Proiectul cu finanțare europeană pentru modernizarea Bulevardului 21 Decembrie 1989, una dintre cele mai importante artere de circulație din municipiul Cluj-Napoca, a intrat în etapa execuției de lucrări, a anunțat primarul municipiului, Emil Boc. Zona vizată este de aproximativ 43.000 mp și cuprinde Bulevardul 21 Decembrie 1989 între Piața Unirii și Biserica Sfântul Petru/strada Buftea și strada David Ferenc (între B-dul. 21 Decembrie 1989 și strada Brassai Samuel).
Proiectul presupune alinierea zonei la principiile mobilității verzi, nepoluante și calibrarea infrastructurii existente la exigențele unui oraș modern. Pe lângă infrastructura pentru vehicule și biciclete/trotinete electrice prevăzută, vor fi extinse benzile dedicate transportului public și amenajate piste pentru bicicliști pe ambele sensuri de mers.
Se acordă atenție specială creșterii accesibilității și atractivității spațiului pietonal, dar și zonelor verzi. Vor fi plantați 174 de noi arbori. În fața bisericii Sf. Petru, în locul actualei parcări, va fi amenajat un scuar.
La finalul lucrărilor, Bulevardul 21 Decembrie 1989 va dispune de toate caracteristicile unui spațiu urban eficient, cu mobilier urban modern, sistem de iluminat cu tehnologie LED, internet wireless etc.
Valoarea investiției este de 41.789.589,635 lei fără TVA. Proiectul beneficiază de finanțare cu fonduri europene. Termenul prevăzut pentru finalizarea lucrărilor de execuție este 15.04.2022.