DIN TRANSILVANIA

Cluj-Napoca: Investiție în infrastructura sportivă, Sală de sport – monument istoric, finalizată

Lucrările de consolidare și reabilitare ale sălii de sport a Colegiului Național „Gheorghe Șincai” au fost finalizate. Până la începerea anului școlar va fi obținută autorizația de funcționare ISU, astfel încât elevii să poată folosi noua sală de sport cu toate condițiile asigurate.

Obiectivul de investiții a inclus lucrări complexe de consolidare structurală, cu protecția, conservarea și restaurarea tuturor elementelor construcției prin folosirea de materiale compatibile sau similare cu cele existente, reabilitarea arhitecturală şi structurală, precum și dotarea sălii cu mobilier, tabele de marcaj și alte dotări corespunzătoare activităților sportive.

Este posibil ca imaginea să conţină: oameni făcând sport, teren de baschet şi interior
Lucrările efectuate au constat în:
– restaurarea clădirii prin refacerea anvelopei cu înlocuirea integrală a învelitorii
– reparația fațadelor
– consolidarea șarpantei
– refacere compartimentări interioare
– amenajări exterioare și lucrări conexe necesare eliminării neajunsurilor și degradărilor apărute la nivelul anvelopei clădirii.

Este posibil ca imaginea să conţină: unul sau mai mulţi oameni, oameni făcând sport, teren de baschet şi pantofi

În total, costul lucrărilor și al dotărilor a fost de 3.464.502,41 cu TVA.

Emil Boc: Susținerea educației este cea mai importantă prioritate a Primăriei Cluj-Napoca, astfel că municipalitatea continuă investițiile în școlile din municipiu, precum și susținerea programelor pentru elevi de la bugetul local și prin proiecte cu fonduri europene. Obiectivul este ca toți elevii clujeni să aibă parte de cele mai bune condiții pentru educație și să fie mereu în siguranță.