EDUCAŢIE/CULTURĂ

Cluj-Napoca. Profesorul Daniel David este noul rector UBB!

Peste 1.600 de cadre didactice din cadrul UBB, cercetători și studenți au fost așteptați la urne, pentru a-și alege rectorul pentru mandatul 2020-2024.

Noul rector al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca este profesorul de psihologie Daniel David. El a concurat cu președintele Senatului Universității, Ioan Chirilă.

Alegerile pentru funcția de rector al Universității Babeș-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca au avut loc astăzi, 3 martie 2020.

Daniel David este profesor de ştiinţe cognitive clinice la Universitatea Babeş-Bolyai (UBB) din Cluj-Napoca. S-a născut în 23 noiembrie 1972, la Satu Mare. A absolvit specializarea Psihologie la UBB. Programul de studiu a fost de cinci ani, ultimii doi parcurgându-i într-unul singur. Doctoratul l-a început la UBB în anul 1996 şi l-a terminat în 1999, avându-l coordonator pe profesorul Ioan Radu. O parte din programul de doctorat l-a parcurs la SUNY at Binghamton, SUA, cu o bursă Guvernamentală. Programul postdoctoral l-a parcurs în SUA, la prestigioasa universitate americană Mount Sinai School of Medicine din New-York, în domeniul medicinii comportamentale (Bio-behavioral and Integrative Medicine Programs), cu accent pe oncologie. Din 2007 este profesor universitar de ştiinţe cognitive clinice şi conducător de doctorat.