DIN TRANSILVANIA

Cluj-Napoca: S-a deschis Târgul de Crăciun. Anul acesta, „unește oamenii, reunește familionul.” FOTO

Mii de clujeni au venit, vineri seara, în Piața Unirii din centrul orașului pentru a asista la aprinderea luminilor din cadrul Târgului de Crăciun. Ca în fiecare an, primarul Emil Boc a fost cel care a aprins luminile la inaugurare.

Dacă anul trecut creatorii târgului reaminteau clujenilor că sărbătorile de iarnă sunt sărbătorile familionului, în acest an sunt chemați să petreacă “împreună”. Tematica propusă pentru 2018 invită clujenii să expleze ideea de centenar din perspectiva unirii oamenilor în ansamblul diversității culturale pe care Clujul o găzduiește.

Printre noutățile târgului de anul acesta se numără căsuțe noi cu cadouri și bunătăți, un program antrenant presărat cu activități multiculturale, o săptămână dedicată vizionării filmelor, un radio al Târgului de Crăciun, o săptămână culinară cu activități specifice și multe alte surprize, care vor fi dezvăluite pe parcurs.

Târgul va fi deschis cinci săptămâni, perioadă în care clujenii sunt așteptați la foarte multe evenimente.

Fiecare săptămână din cele cinci în care Târgul de Crăciun va fi deschis, va avea câte o tematică dedicată.

Astfel, în prima săptămână se vor desfăşura activități muzicale, în cea de-a doua clujenii îl vor aştepta pe Moș Crăciun, a treia va fi dedicată zonei culinare, în cea de-a patra se vor pregăti cadouri pentru cei dragi, iar ultima va fi axată pe jocuri şi filme.