ECONOMIC

Clujana s-a salvat. Urmează să deschidă opt magazine în marile oraşe

Fabrica de încălțăminte Clujana urmează să reintre în circuitul comercial, economic.

Planul de reorganizare al Clujana S.A. a fost aprobat luni, 14 ianuarie, de către adunarea generală a creditorilor, iar în trei luni , Clujana va ieși din insolvență. Principalele direcții strategice prevăd continuarea măsurilor adoptate în perioada de observație: deschiderea unui magazin în centrul Cluj-Napoca, începerea primelor campanii de marketing și relansarea brandului în mediul digital (lansarea website-ului, magazinului online și relansarea comunicării în social media).

Datorită acestor acțiuni, fabrica de încălțăminte a înregistrat în lunile octombrie-noiembrie 2018 o dublare a vânzărilor în magazine și o triplare a vânzărilor în rețeaua de distribuție din țară.

„Încă de la deschiderea procedurii, obiectivul nostru a fost de a restructura operațional compania și de a-i oferi șansa reală a unui nou început. Am transformat problemele Clujana în provocări, iar setul de măsuri inițiate în perioada de observație au avut un efect imediat – ritmul de creștere al vânzărilor ne-a depășit așteptările, iar cele două magazine au început să genereze profit operațional. Practic, a fost confirmarea unei strategii curajoase, propuse de o echipă entuziastă, cunoscută pentru soluțiile sale inovatoare pentru companiile în dificultate, a cărei implicare a generat rezultate spectaculoase”, a declarat Mariana Boiciuc, partner CITR Cluj, citată într-un comunicat de presă.

Strategia de reorganizare a Clujana S.A. prevede continuarea măsurilor începute în perioada de observație și deschiderea a 8 noi magazine de încălțăminte în București și în alte centre urbane – cele mai mari reședințe de județ – din România.

Povestea brandului clujean a început în 1911, odată cu înființarea tăbăcăriei și a fabricii de pielărie, care a devenit rapid cea mai mare fabrică de încălțăminte din estul Europei timp de mai mulți ani.

În anii ’80-’90, Clujana a fost identificată drept cea mai mare fabrică din industria tăbăcăriei din România, care distribuia produse atât pentru piața internă cât și pentru export.