Clujenii sunt invitați la primul „dialog cu cetățenii” organizat de Comitetul Regiunilor în România

Primarul Clujului, Emil Boc invită clujenii la o întâlnire cu președintele Comitetului Regiunilor, dl. Markku Markkulla  cu tema „Reflectând asupra Europei, din inima Transilvaniei – 10 ani de când Clujul a devenit un oraș european”:

„Comitetul European al Regiunilor (CoR) sărbătorește la Cluj-Napoca aniversarea a 10 ani de la aderarea României la U.E., prin dezbaterea cu cetățenii ce va avea loc astăzi, 13 iunie, între orele 16:00 și 17:30, la Casino Centru de Cultura Urbana Cluj. Este primul astfel de eveniment organizat de CoR în România.
Voi participa la dezbatere alături de președintele CoR, dl. Markku Markkulla. Tema dialogului deschis este „Reflectând asupra Europei, din inima Transilvaniei – 10 ani de când Clujul a devenit un oraș european”.

Dezbaterea are loc în contextul în care, în perioada 10 – 14 iunie 2017 Clujul se transformă într-o adevărată platformă europeană de dialog, găzduind evenimente importante în domeniul inovației și comunicării – Conferința Comisiei Europene Open Innovation 2.0, tabără de dialog inovativ și Întâlnirea europeană a clusterelor inovative.

Publicul anticipat al acestui eveniment este reprezentativ pentru comunitatea clujeană și va fi format din studenți, membri ai societății civile, organizații non-guvernamentale, reprezentanți ai proiectelor din zona de start-up, antreprenori locali etc.

Scopul acestui eveniment este de a iniția dezbateri privind modul în care Europa este percepută la nivel local în această parte a Uniunii, precum și de a iniția un model ușor de replicat pentru comunitățile învecinate, privind dialogul pe temele europene care îi preocupă pe cetățenii statelor membre.

Având în vedere apropierea momentului în care România va prelua președinția Uniunii Europene, în 2019, precum și contextul din ce în ce „mai digital” al lumii în care trăim, dialogul cu cetățenii va aborda problema coeziunii europene în viitor și va crea premise care să permită participanților să se simtă implicați, să poată contribui de la nivel local și regional pentru rezolvarea ”probelor” cu care reprezentanții politici ai Uniunii Europene se confruntă în această perioadă, în încercarea de a o menține cu adevărat unită.

Formatul va fi acela al unei dezbateri de maximum două ore, va fi inițiat prin susținerea unor prezentări ale invitaților, urmate de o sesiune de întrebări și răspunsuri, implicarea directă și exprimarea liberă fiind încurajate și susținute.

Dezbaterea va începe la ora 16:00, iar înregistrarea participanților de la ora 15:30″. Anun’ul a fost f[cut pe pagina de facebook a primarului Emil Boc.

 

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.