ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA

Clujul, în topul orașelor europene în care e cel mai ușor să îți găsești un loc de muncă


Municipiul Cluj-Napoca este, după Praga, orașul din U.E. unde se găsește cel mai ușor un loc de muncă, conform anunțului publicat de EUROSTAT, Uniunea Europeană.

Astfel, potrivit sondajului oficial, 72% dintre respondenți – selectați din principalele orașe ale Uniunii Europene – au fost de acord că este ușor să îți găsești un loc de muncă în Praga (Cehia), urmați de locuitorii din Cluj-Napoca. Pe locul trei se situează Munchen (Germania) și Bratislava (Slovacia) cu 62%.

Datele Eurostat confirmă corectitudinea actualei strategii de dezvoltare a Clujului, elaborată de Primărie împreună cu experți și cu Universitățile clujene. Această strategie pune accent pe dimeniunea universitară a orasului, pe dezvoltare, inovare, IT, industrii creative, dinamism cultural, pe susținerea sferei serviciilor în toate domeniile și pe calitatea vieții.

Clujul își consolidează statutul de hub tehnologic și centru de inovare cu impact internațional. Astfel, noi și noi locuri de muncă sunt create în fiecare an la Cluj-Napoca, transformând Clujul în cel mai atractiv oraș din România, de referință în Centrul și Estul Europei.

Sondajul care stă la baza acestor statistici a fost realizat în cursul anului 2015 de către organizația oficială europeană, aceste concluzii fiind publicate vineri, 2 martie 2018, pe website-ul Eurostat: http://ec.europa.eu/eurostat/en/web/products-eurostat-news/-/EDN-20180302-1