ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE, SANATATE

Clujul va avea un obiectiv medical unic în România și sud-estul Europei

𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣 a anunțat că  𝐯𝐚 𝐝𝐞𝐦𝐚𝐫𝐚 𝐥𝐢𝐜𝐢𝐭𝐚𝐭𝐢𝐚 𝐝𝐞 𝐞𝐱𝐞𝐜𝐮𝐭𝐢𝐞 𝐩𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮 𝐂𝐞𝐧𝐭𝐫𝐮𝐥 𝐈𝐧𝐭𝐞𝐠𝐫𝐚𝐭 𝐝𝐞 𝐓𝐫𝐚𝐧𝐬𝐩𝐥𝐚𝐧𝐭 𝐂𝐥𝐮𝐣,  obiectiv medical unic în România și sud-estul Europei.

„Astăzi, 18 februarie 2022, a fost eliberată Autorizația de Construire pentru Centrul Integrat de Transplant din Cluj-Napoca.

Urmează ca, în maxim două luni, Consiliul Județean Cluj să scoată la licitație execuția efectivă a acestui important obiectiv medical, unic în România și sud-estul Europei.

𝐀𝐥𝐢𝐧 𝐓𝐢𝐬̦𝐞, 𝐩𝐫𝐞𝐬𝐞𝐝𝐢𝐧𝐭𝐞𝐥𝐞 𝐂𝐨𝐧𝐬𝐢𝐥𝐢𝐮𝐥𝐮𝐢 𝐉𝐮𝐝𝐞𝐭𝐞𝐚𝐧 𝐂𝐥𝐮𝐣: „𝘛𝘦𝘭𝘶𝘭 𝘮𝘦𝘶 𝘦𝘴𝘵𝘦 𝘤𝘢 𝘱𝘢𝘯𝘢 𝘭𝘢 𝘧𝘪𝘯𝘦𝘭𝘦 𝘢𝘯𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘴𝘢 𝘧𝘪𝘦 𝘥𝘦𝘮𝘢𝘳𝘢𝘵𝘢 𝘦𝘹𝘦𝘤𝘶𝘵𝘪𝘢 𝘦𝘧𝘦𝘤𝘵𝘪𝘷𝘢. 𝘋𝘢𝘤𝘢 𝘭𝘶𝘤𝘳𝘶𝘳𝘪𝘭𝘦 𝘮𝘦𝘳𝘨 𝘣𝘪𝘯𝘦, 𝘪𝘯 𝘤𝘪𝘳𝘤𝘢 𝘵𝘳𝘦𝘪 𝘢𝘯𝘪 𝘥𝘦 𝘻𝘪𝘭𝘦, 𝘤𝘰𝘯𝘴𝘵𝘳𝘶𝘤𝘵𝘪𝘢 𝘊𝘦𝘯𝘵𝘳𝘶𝘭𝘶𝘪 𝘐𝘯𝘵𝘦𝘨𝘳𝘢𝘵 𝘥𝘦 𝘛𝘳𝘢𝘯𝘴𝘱𝘭𝘢𝘯𝘵 𝘷𝘢 𝘧𝘪 𝘧𝘪𝘯𝘢𝘭𝘪𝘻𝘢𝘵𝘢”.

                                              *            *           *

Această investiție, care va poziționa Clujul pe harta extrem de puținelor centre de transplant multiorgan din Europa, va fi demarată pe un teren în suprafață de peste 74.000 mp, situat în zona centrală a municipiului Cluj-Napoca, Str. Hașdeu nr. 6.

Clădirea spitalului va cuprinde 12 săli de operație și chirurgie, zone de Imagistică și U.P.U., laboratoare, unitatea de transfuzii și recoltare sânge, cabinete medicale și săli de cercetare, saloane, heliport, etc. De asemenea, va avea un număr de 280 de paturi pentru pacienți.

 Cu o valoare estimată la cca. 200 de milioane euro, proiectul viitorului Centru Integrat de Transplant Cluj este inclus la finanțare pe fonduri europene prin intermediul PNRR.”