Cod galben de ninsori în Bistrița-Năsăud

Metereologii au anunțat cod galben pentru mai multe județe din țară. Până mâine seară sunt așteptate intensificări ale vântului și căderi însemnate de zăpadă. Interval de valabilitate: 16 ianuarie, ora 17, – 17 ianuarie, ora 20.
Fenomene și regiuni vizate: în zona de munte – intensificări ale vântului, ninsori însemnate cantitativ, strat de zăpadă consistent; în sudul Banatului, Oltenia, cea mai mare parte a Transilvaniei – depuneri de polei.

Fotografia postată de Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud.

Ninsorile vor fi însemnate cantitativ și local se va depune strat consistent de zăpadă, în seara zilei de marți (16 ianuarie) și în noaptea de marți spre miercuri (16/17 ianuarie) în Carpații Occidentali, în nordul Carpaților Orientali și vestul Carpaților Meridionali, iar în cursul zilei de miercuri (17 ianuarie),, mai ales în zona Carpaților Meridionali. Vântul va prezenta intensificări cu precădere în zona înaltă, unde rafalele vor depăși 70…80 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada.
În sudul Banatului, apoi și în zonele joase din Oltenia și cea mai mare parte a Transilvaniei vor fi precipitații mixte și depuneri de polei.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.