ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA

Cod roşu în opt comune din Bistriţa-Năsăud

Hidrologii au instituit marţi, 21 mai 2019,Cod roşu de inundaţii pe râurile din bazinul hidrografic Şieu din judeţul Bistriţa-Năsăud.

Instituţia Prefectului Bistriţa-Năsăud anunţă că până la ora 11.00, 25 de persoane au fost evacuate din calea apelor (21 persoane din loc. Budacu de Jos și patru persoane, dintre care doi copii, din cartier Viișoara, municipiul Bistrița).

În ultimele ore, la numărul unic de urgență 112 au fost înregistrate peste 100 apeluri prin care se solicită intervenția echipajelor specializate cu motopompe. Toate apelurile sunt luate în evidență și se intervine pentru sprijinirea populației afectate. Toate echipajele existente cu motopompe sunt în teren și gestionează misiunile incredintate. Prioritate au misiunile de evacuare/salvare a persoanelor si animalelor, degajarea cailor de acces (drumuri naționale, județene și comunale) pentru asigurarea misiunilor de urgență (cazuri medicale). În consecința, toate apelurile si solicitările sunt tratate cu maximă responsabilitate de către echipajele de pompieri militari, voluntari, personalul de la SGA BN si comitetele locale pentru situații de urgență. Acestea nu vor fi retrase din teren până la soluționarea tuturor solicitărilor, în funcție de prioritățile menționate mai sus.

 

Vremea

Bistrita Bistrita-Nasaud Romania
Soare
Soare
-2°C
Vânt: 4 km/h NNE