ULTIMA ORĂ, ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA

Colonelul Ioan-Marian Cristurean a preluat comanda Centrului Naţional de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu

Colonelul Ioan-Marian Cristurean,  fost locţiitor al comandantului Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan” a preluat  astăzi, 6 mai 2020, comanda Centrului Naţional de Instruire Întrunită „Getica”. Ceremonia militară de preluare a comenzii marii unități de către colonelul Ioan Marian Cristurean a avut loc într-un cadru restrâns, ca urmare a necesității respectării normelor de distanțare socială, în prezența generalului-maior Iulian Berdilă, şeful Statului Major al Forțelor Terestre, la sediul Centrului Naţional de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu, scrie pagina de Facebook a Forțelor Terestre Române.

Potrivit sursei citate, colonelul Ioan-Marian Cristurean este absolvent al Şcolii Militare de Ofiţeri Activi „Nicolae Bălcescu” şi al Academiei de Înalte Studii Militare, specialitatea interarme trupe de uscat.  Pe parcursul celor 33 de ani de carieră a îndeplinit funcţii de conducere şi de stat major la diferite eşaloane, acumulând o bogată experienţă în domeniul planificării şi conducerii acţiunilor militare, dar şi al activităţilor de pregătire şi de instruire de comandament şi stat major.

Este veteran al teatrelor de operaţii, în 2010, a fost comandant al Batalionului 1 Manevră ”Dragonii Transilvani”, misiunea ISAF în teatrul de operaţii din Afganistan. Din anul 2015, până în prezent a îndeplinit funcția de locţiitor al comandantului Brigăzii 81 Mecanizată „General Grigore Bălan”