Comercianții din piețe s-au revoltat la ședința Consiliului local Bistrița

Comercianții din piețe au fost prezenți la ședința consilierilor locali, pentru a-și arăta nemulțumirea față de condițiile din piață și față de creșterile tarifelor la mesele din piață. A fost semnată și o petiție de 60 de comercianți.

Inedită și interesantă a fost prezența în sala de ședințe a unei duzini de comercianți ai cărei reprezentanți, Petru Bungărdean și Ioan Zăgrean și-au prezentat decent și obiectiv cerințele și petiția semnată de încă 60 de ,,colegi de suferință” din piața de pe Calea Moldovei.

Liberalii au anunțat că sunt de partea comercianților, criticând atitudinea primarului, care a spus că viitoarele contracte trebuie să respecte recomandarea Curții de Conturi cu privire la obligativitatea modificării tarifelor, cât mai ales faptul că bugetul departamentului ,,Piețe” din primăria Bistrița este tot mai subțire și deloc performant din punct de vedere financiar.

Petru Bungărdean și Ioan Zăgrean sunt doi comercianți care au explicat consilierilor municipali că înțeleg nevoile primăriei, dar că aceste creșteri de tarife ar trebui să țină cont și de situația lor economică și, care nu este dintre cele mai bune. ,,Să se stabiliească o chirie în funcție de rata inflației (…) Domnule primar: în piața de pe calea Moldovei a fost investită o sumă de maxim 100 de mii de euro, iar în conturile primăriei au intrat numai din chirii cel puțin 2,5 milioane de euro”, a spus Bungărdean, în timp ce Zăgrean a arătat consilierilor municipali că modificarea tarifelor dorită de primarul Crețu îi va crește chiria lunară la chioșc de la 362 la 856 de lei: ,,Observ că aici în consiliul ăsta municipal se vorbește despre orice altceva decât despre nevoile oamenilor simpli”.

Reacția primarului a fost clară: ,,Ne dorim o direcție a piețelor care să lucreze pe profit, un profit din care să investim în modernizarea piețelor, dar, deocamdată, această direcție lucrează în pierdere, ceea ce nu e bine deloc. Nu vrem să închidem nicio afacere din aceste piețe, dar nu vrem să închidem nici piețele, pentru că acolo ajungem dacă această direcție nu devine profitabilă”.

Piața Decebal: metrul pătrat – 45 de lei propus- 35 de lei votat de la 20 de lei

Piața Independenței: metrul pătrat – 35 de lei propus – 30 de lei votat

Piața de pe Calea Moldovei: chirii

  1. Chioșcuri : 45 de lei propus – 35 de lei votat/ lună
  2. Tonete: 65 de lei propus – 50 de lei votat/lună.

În cele din urmă, proiectul a fost votat cu 14 voturi pentru și 7 abțineri

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.