ACTUALITATE, DIN TRANSILVANIA

Comitetului European al Regiunilor se va reuni la Cluj-Napoca la începutul lui 2019

Cluj-Napoca va găzdui principalul eveniment al Comitetului European al Regiunilor privind politica de coeziune și fondurile structurale în 2019, în timpul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene

“Am avut plăcerea să particip la sedința Comitetului European al Regiunilor, să prezint orașul și să susțin în plenul Comisiei COTER organizarea la Cluj-Napoca a acestui important eveniment european”, a declarat primarul Emil Boc.

Comitetul European al Regiunilor (CoR) va organiza în municipiul Cluj-Napoca conferința COTER, un eveniment de nivel înalt pe tema “O politică de coeziune eficientă începe cu responsabilitatea autorităților locale și regionale din UE”. Evenimentul va fi organizat în prima parte a anului 2019, în contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene. Principalul scop al evenimentului este de a face schimb de opinii cu privire la proiectele cofinanțate de Uniunea Europeană la nivel local și regional, precum și de a face recomandări privind îmbunătățirea viitoarelor reglementări ale Politicii de Coeziune după anul 2020.

“Ca primar al Municipiului Cluj-Napoca și membru al Grupului Partidului Popular European din cadrul Comitetului European al Regiunilor sunt fericit și mândru să găzduim acest eveniment în orașul nostru, arătând astfel că Europa este, în egală măsură, la Bruxelles și în Cluj-Napoca. Dacă ne dorim să construim cu adevărat o Uniune puternică este esențial să aducem Europa cât mai aproape de cetățenii săi, care trăiesc în diferite regiuni și orașe”, a mai precizat edilul oraşului.

Evenimentul va fi organizat în prima jumătate a anului 2019 de către Comitetul European al Regiunilor, cu sprijinul Primăriei Cluj-Napoca și al Asociației Municipiilor din România, în contextul deținerii de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene. La reuniune vor participa reprezentanți ai regiunilor și orașelor din Statele Membre, oficiali de rang înalt din instituțiile europene, miniștri ai statelor membre. Această conferință va fi cel mai mare eveniment organizat în afara Bucureștiului, în timpul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene.

Vremea

Bistrita Bistrita-Nasaud Romania
Senin
Senin
-2°C
Vânt: 4 km/h S