COMUNICAT AFIR

 

Întâlniri de lucru ale AFIR cu solicitanții și beneficiarii PNDR din Alba Iulia

Secretarul de stat din cadrul Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, Alexandru POTOR, împreună cu directorul general al Agenției pentru Finanțarea Investițiilor Rurale, Adrian – Ionuț CHESNOIU, au luat parte vineri, 21 iulie 2017, la o serie de întâlniri de lucru la Alba Iulia.

Rolul acestor întâlniri îl reprezintă analizarea problemelor și spețelor concrete identificate de solicitanții sau beneficiarii Programului Național de Dezvoltare Rurală 2014 – 2020 (PNDR 2020) și soluționarea acestora pentru a evita eventuale întârzieri sau blocaje de ordin procedural.

 

„Am avut mai multe întâlniri în teritoriu pe această temă, la Tulcea, Constanța, Craiova, Târgoviște și Satu Mare. După fiecare întâlnire, pot spune că au fost înregistrate două tipuri de rezultate: fie s-au dat soluții pe loc la diverse spețe, fie problemele ridicate au fost transmise spre soluționare departamentelor tehnice din minister, AFIR sau APIA, acolo unde e cazul, pentru a analiza și evalua oportunitatea adaptării procedurilor sau legislației” a precizat Secretarul de Stat al MADR, Alexandru POTOR.

Vineri, la Alba Iulia, întâlnirea de lucru cu beneficiarii PNDR 2020 s-a desfășurat la Prefectura Județului Alba. Alături de reprezentanții MADR și AFIR, la întâlnire a participat și Prefectul Județului, Dănuț Emil Hălălai, dar și reprezentanții instituțiilor publice deconcentrate, implicate în derularea fondurilor europene din județ (Direcția Agricolă Judeteană, Direcția Sanitar Veterinară, Garda de Mediu, Administrația Finanțelor Publice, Serviciul de Verificare a Achizițiilor Publice). Scopul întâlnirii a vizat găsirea celor mai bune soluții care să faciliteze obținerea de avize și autorizații necesare derulării proiectelor finanțate de către AFIR în bune condiții.

                    „Este foarte important să avem un schimb real de informații cu beneficiarii noștri în cadrul acestor întâlniri de lucru, astfel încât toate deciziile pe care le luăm și procesul de simplificare pe care l-am inițiat la nivelul Agenției să poată să-și producă efectele. Ne așteaptă în continuare o perioadă extrem de încărcată și fără să vedem impactul real al măsurilor lansate de Agenție ne va fi foarte greu să evaluăm rezultatele. Suntem direct interesați să fim parteneri cu beneficiarii nostri în implementarea proiectelor și toate aceste probleme pe care le identificăm împreună, le vom analiza și, dacă este cazul, le vom aduce în atenția Guvernului României” a declarat directorul general al AFIR, Adrian – Ionuț CHESNOIU.

Recommended For You

About the Author: Seserman Alin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.