COMUNICAT – Asociația Orașelor din România

Membrii Asociației Orașelor din România, cele 217 localități mic-urbane, susțin proiectul legii salarizării unitare promovat și supus dezbaterii de către inițiator, în forma prezentată în raportul Comisiei pentru muncă și protecție socială din cadrul Senatului care cuprinde amendamentele susținute de partenerii de dialog social.

În opinia noastră proiectul de act normativ privind salarizarea unitară a personalului bugetar este de natură să rezolve dezechilibrele existente în actualul sistem de salarizare din fonduri publice permițând atragerea de profesioniști in administrație și punând capăt exodului de funcționari publici sau contractuali bine pregătiți spre alte domenii de activitate și slăbirea continuă a calității serviciilor oferite cetățenilor.

Asociația Orașelor din România consideră că proiectul, așa cum a fost el promovat de către inițiator și completat cu amendamentele aprobate în cadrul Comisiei pentru muncă și protecție socială din Senat, este de natură să motiveze aleșii locali și angajații din primării în procesul de absorbție al fondurilor europene, contribuind în mod sustenabil la dezvoltarea pe termen mediu și lung a comunităților locale pe care autoritățile administrației publice le reprezintă.

Totodată, forma rezultată în raportul Comisiei pentru muncă și protecție socială din Senat realizează un tratament juridic echitabil și nediscriminatoriu între categoriile de personal din sectorul bugetar care desfășoară muncă de valoare egală, în sensul de a se asigura acestora, prin aplicarea dispozițiilor legii de salarizare, o remunerație egală, dar, în același timp, încurajează și motivează performanța în administrația publică locală și în celelalte sectoare bugetare.

Dialogul din dezbaterile purtate în Comisia pentru muncă și protecție socială din Senat, cu participarea Ministrului Muncii și Justiției Sociale, cât și cele din Comisia economică, industrii și servicii, precum și din Comisia pentru administrație publică și organizarea teritoriului, în calitate de comisii avizatoare, a confirmat disponibilitatea reprezentanților acestor instituții pentru o reformă reală, bazată pe descentralizare și autonomie locală.

BIROUL DE PRESA AL A.O.R.

Recommended For You

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *