Astăzi, 23 Martie 2018, ora 19.00, la Sinagoga Bistrița, Concert Analia Selis

Pentru că știm cât vă place tangoul argentinian tradițional, Societatea De concerte Bistrița vă invită Vineri, 23 martie 2018, ora 19:00, la Sinagogă la o întâlnire cu Analia Selis și ceilalți membri ai grupului ArgEnTango: violoncelistul Răzvan Suma, pianistul Mariano Castro, bandoneonistul Mariano Castro și violonistul Rafael Butaru. 

Analia Selis este originară din Tucuman, Argentina. A început să cânte de la primele amintiri ale vieții sale. În anul 1998 a obținut ,,Diploma de educatoare de muzică” la Universitate de Muzică din San Miguel de Tucuman (Argentina). Iar în anul 2002 a obținut ,,Diploma in Vocal Performance” la „Longy School of Music” (Boston, USA). În SUA l-a cunoscut pe apreciatul violoncelist român Răzvan Suma, motiv pentru care în anul 2003 s-a mutat în România. Analia Selis a reprezentat Argentina la Festivalul Cerbul de Aur 2004 și a reușit să se claseze pe locul 3.

 

Între 2005 și 2009 a lansat 4 albume de mare succes care au dus-o pe Analia în atenția mediilor de presă, radio și televiziune din România. În anul 2009, Analia a fost invitată pentru a doua oara să cânte în Piața Festivalului George Enescu, alături de chitaristul Julio Santillan (Argentina), violoncelistul Răzvan Suma (România) și actrița Mihaela Teleoaca (România). A urmat o serie de concerte împreună și un album lansat în anul 2011, „Un instante”.

În anul 2014, Analia a debutat în arta tangoului, în turneul național ,,Vă place tango?” împreună cu violoncelistul Răzvan Suma și chitaristul argentinian Julio Santillan. Datorită succesului, turneul s-a bucurat de o a doua ediție în anul 2015.

Tot în anul 2015 a lansat proiectul „Tango Simfonic”, tango aranjat pentru orchestra de cameră, pian și voce, călătorind de atunci și până în prezent prin toată țara, în colaborare cu cele mai importante filarmonici din România.

În anul 2016, Analia debuta în cariera sa internațională, fiind invitată în luna aprilie să reprezinte Romania, la ABU Radio Song Festival (Beijing, China) și în iulie să cânte în Argentina.

Tot în anul 2016 devine membru ansamblului „ArgEnTango” alături de 4 mari muzicieni (Răzvan Suma – violoncel, Rafael Butaru – vioară, Mariano Castro – pian și Omar Massa – bandoneon). Împreună cu ArGenTango Analia a realizat în numai 2 ani, 4 turnee naționale, zeci de concerte și 2 cd-uri înregistrate în concert live.

De-a lungul carierei sale, Analia a participat live și a înregistrat pentru cele mai importante posturi de radio și  televiziune din România, a cântat în cele mai importante scene și a deschis concerte ale unor mari artiști, precum „Buena Vista Social Club„, „Juanes„, „Natalie Imbruglia„, „Septeto National de Cuba„.

Prețul unui bilet este de 20 de lei și se va putea procura în ziua concertului începând cu ora 18.00.

sursa biografie Analia Selis: http://www.analiaselis.com/

Recommended For You

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.