LIFESTYLE

Concurență mare la școlile postliceale ale MAI. Peste 9300 candidați se bat pe 1737 de locuri

În aceste zile are loc o nouă sesiune de admitere în școlile postliceale de poliție, jandarmi, poliție de frontieră și pompieri. Concurența la aceste școli este mai mare acum, decât la sesiunile de admitere de anii trecuți, astfel pe cele 1737 de locuri scoase la concurs s-au înscris peste 9300 de candidați, potrivit comunicatului MAI.

Cel mai mare număr de candidați se înregistrează la Şcoala de Agenţi de Poliţie ,,Vasile Lascăr”, din Câmpina, unde 4.071 de persoane concurează pentru 765 de locuri. La Școala de Agenți de Poliție ,,Septimiu Mureșan” din Cluj Napoca au fost scoase la concurs 162 de locuri pentru care concurează 954 de persoane.

,,În premieră, la Şcoala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă ,,Pavel Zăgănescu” Boldești, și persoanele de sex feminin au dreptul să susțină examenul de admitere, iar cele 130 de doamne și domnișoare înscrise vor concura alături de bărbați pentru cele 300 de posturi scoase la concurs. Numărul total al candidaților este de 1.156”, anunță MAI.

La cele două școli postliceale de jandarmerie s-au înscris aproximativ 2.200 de candidați, care vor concura pentru cele 360 de posturi disponibile. Dintre acestea 10 locuri sunt alocate pentru Inspectoratul General de Aviație. De asemenea, la școala de pregătire a agenților de poliție de frontieră „Avram Iancu”, din Oradea s-au înscris 935 de candidați pentru 150 de locuri disponibile.

Sesiunea de admitere a început în 10 ianuarie cu înscrierea candidaților și eliberarea legitimațiilor de concurs. În săptămâna 12-17 ianuarie se vor susține probele eliminatorii (contravizita medicală și evaluarea performanțelor fizice), conform graficelor stabilite de fiecare instituţiile de învăţământ.

Proba scrisă (test grilă la limba română și o limbă străină) are loc în data de 19 ianuarie 2020, iar afișarea  rezultatelor finale, în perioada 20-21 ianuarie. Perioada de școlarizare, pentru cei care susțin acum examenul de admitere, va fi în intervalul februarie-decembrie 2020.