ULTIMA ORĂ, EDUCAŢIE/CULTURĂ

Concursul Eurovision din acest an a fost anulat

Concursul Eurovision 2020, ce trebuia să se desfășoare în luna mai la Rotterdam a fost anulat, au anunțat astăzi organizatorii (Uniunea Europeană de Radiodifuziune), printr-un comunicat de presă.

,,Cu regret profund, trebuie să anunțăm anularea Eurovision Song Contest 2020 de la Rotterdam. În ultimele săptămâni, am explorat multe opțiuni alternative pentru a permite concursului Eurovision să meargă înainte. Cu toate acestea, incertitudinea creată de răspândirea Covid-19 în toată Europa și restricțiile instituite de guvernele țărilor participante și de autoritățile olandeze au determinat EBU să ia decizia dificilă de a nu merge înainte cu evenimentul, așa cum era planificat.

În acest moment, nu putem garanta că vom fi capabili să organizăm un eveniment de o atât de mare amploare mai târziu, în acest an. Dacă s-ar desfășura competiția mai târziu, în decursul acestui an, țara câștigăoare nu ar avea suficient timp să se pregătească pentru competiția de anul viitor”, se arată în comunicatul organizatorilor care mai spun că vor continua negocierile pentru ca orașul olandez Rotterdam să găzduiască Eurovision 2021.

Sursă foto: http://learnenglish.britishcouncil.org/