LIFESTYLE, EDUCAŢIE/CULTURĂ

Concursul George Enescu lansează provocarea „Salvează Frumusețea în viață”

Miercuri, 19 august, Concursul Internațional George Enescu 2020 invită publicul larg și artiștii din toate domeniile să ia parte online la celebrarea zilei de naștere a marelui nostru compozitor George Enescu. Evenimentul se transmite și pe tvr.ro.

Astfel, la ora 11.00, sunteți invitați să acceptați provocarea „Salvează Frumusețea în viață”, ca răspuns la pandemia care i-a confruntat brutal pe oameni cu imensa lor fragilitate și a dat peste cap viața artistică și culturală, atât în România, cât și în întreaga lume.

Provocarea „Salvează Frumusețea în viață” este o campanie de conștientizare, menită să aducă un suflu nou în societate și să-i inspire pe oameni să reziste pandemiei, alegând cum reacționează la ea și oferind artelor sprijinul și importanța necesare pentru ca să facă loc frumuseții în viață, în ciuda coronavirusului.

Campania, prilejuită de începerea Concursului Enescu pe 29 august 2020, va fi lansată pe 19 august, la ora 11.00, în cadrul unui eveniment online, „Conversații despre Frumusețe în viață”, transmis pe www.festivalenescu.ro și pe Pagina de Facebook a Festivalului Enescu și preluat și pe pagina tvr.ro.

La acest eveniment participă oameni de cultură reprezentativi și apreciați din diverse domenii artistice: actrița Maia Morgenstern, poetul și dramaturgul Matei Vișniec, compozitorul Dan Dediu, artistul plastic Mircea Cantor, producătoarea de film Ada Solomon, artista muzicală Bianca Ionescu, violonistul Alexandru Tomescu, actrița Medeea Marinescu, dirijorul Tiberiu Soare, pianistul Mihai Ritivoiu, dansatorul și coregraful Gigi Căciuleanu, criticul de film Irina Margareta Nistor, actorul Marius Manole, jurnalistul de cultură Marius Constantinescu, promotorul de cultură și fondatorul ARCEN, Edmond Niculușcă.

Ca simbol al importanței colaborării între arte, al talentului în continuă evoluție și al curiozității artistice, Concursul Enescu a invitat-o pe actrița Ana Ularu să se implice și să susțină această inițiativă.

Tot în cadrul evenimentului din 19.08, directorul executiv al Festivalul și Concursului George Enescu, Mihai Constantinescu, va ieși din zona de confort, din culise,  și va vorbi despre ce înseamnă să aduci frumusețe în viața oamenilor și a artiștilor în vreme de pandemie.

***

Televiziunea Română este din nou co-producător şi partenerul oficial al Concursului Internaţional „George Enescu” și, continuând o tradiţie de peste o jumătate de secol, îi invită pe telespectatori să urmărească transmisiunile şi emisiunile sale dedicate acestei ediţii a evenimentului.