ACTUALITATE

Concusurile SVSU şi SPSU din judetul Bistriţa-Năsăud

Stadionul Jean Pădureanu din municipiul Bistriţa a fost gazda Concursurile Serviciilor Voluntare şi Private pentru Situaţii de Urgenţă – Etapa Judeţeană. Cele trei probe: pista cu obstacole pe 100 m, stafeta 4 x 100 m și realizarea dispozitivului de intervenţie sunt specifice pregătirii pompierilor militari şi civili, deopotrivă şi au un rol esenţial în formarea deprinderilor necesare celor care luptă zi de zi cu focul.

După o competiţie strânsă, concursurile serviciilor voluntare și private pentru situaţii de urgenţă – etapa judeţeană și-au desemnat câştigătorii. Şapte servicii voluntare ( Sieuț, Feldru, Dumitra, Ilva Mare, Livezile, Lunca Ilvei și Bistriţa) și patru servicii private pentru situaţii de urgenţă (SC Teraplast SA , SC Rombat SA, SC Silvania International SRL și SC Stargate SRL) s-au concurat preţ de câteva ore. Pe lângă miza calificării la etapele superioare, unde serviciile voluntare şi private din judetul Bistriţa – Năsăud ne-au obişnuit cu rezultate bune şi foarte bune, există acea competiţie constructivă între prietenii din comunităţile care sunt reprezentate în aceste concursuri.

Astfel, clasamentul final este:

SVSU: locul 1 – SVSU Bistriţa, locul 2 – SVSU Dumitra, locul 3 – SVSU Ilva Mare, iar la SPSU:

locul 1 – SPSU Silvania Internaţional, locul 2 – SPSU Teraplast, locul 3 SPSU Rombat.

Mai mult, spectatorii au avut parte de o demonstraţie, seniorii echipei SPSU Rombat SA, domnii Kailean Valeriu și Mogoșmortean Ioan le-au aratat tinerilor colegi ca vârstă nu este un impediment dacă există pasiune în ceea ce facem.

Câştigătorii vor reprezenta judeţul Bistriţa – Năsăud la etapa interjudeţeană organizată de colegii de la ISU Mureș, în perioada 1 – 15 iulie.

Fotografia postată de ISU Bistrița - Năsăud.

Fotografia postată de ISU Bistrița - Năsăud.