POLITICĂ

Conduceri noi în comisiile Parlamentului European. PPE vor conduce 7 comisii, SPD-5, Renew-3

Grupurile politice din Parlamentul European au repartizat președințiile comisiilor de specialitate. Grupul PPE, ca cel mai mare grup din Parlament, a obținut președinția a 7 comisii, Grupul Socialiștilor a obținut 5 comisii, iar Renew a obținut 3 comisii.

Europarlamentarul PNL, Siegfried Mureșan a anunțat că PPE a obținut conducerea Comisiei pentru afaceri externe, iar acest lucru este foarte important pentru că acest lucru ne va ajuta inclusiv în sprijinirea mai puternică a Republicii Moldova.

Grupul PPE va mai conduce comisiile pentru industrie și control bugetar.
“Este foarte bine că am obținut conducerea Comisiei pentru industrie. În această Comisie, PPE va apăra sectorul industrial european și locurile de muncă ale românilor și europenilor.
Este foarte bine că am obținut conducerea Comisiei pentru control bugetar. În felul aceste ne asigurăm că fondurile europene sunt cheltuite bine și în deplină transparență.

Săptămâna viitoare aceste funcții vor fi alocate europarlamentarilor din Grupul PPE. Noi, delegația română din Grupul PPE, suntem a treia cea mai mare delegație. Negociem intens in aceste săptămâni la nivelul Grupului PPE. Sunt încrezător că săptămâna viitoare vă vom putea da alte vești bune despre funcțiile importante în Parlamentul European obținute de membrii delegației române”, a anunțat europarlamentarul PNL.