ACTUALITATE, ULTIMA ORĂ

Consilierii bistrițeni ecologiști (PER) sunt foarte activi în afara ședințelor. La ședințe votează cu Ovidiu Crețu

Consilierii ecologiști bistrițeni fac parte din categoria după bătălie mulți viteji se arată. Astfel cei doi așa-ziși verzi și-au făcut un obicei să fie foarte vocali după terminarea ședințelor de Consiliu Local. Peste 90% din proiectele inițiate de prmarul Ovidiu Crețu au primit votul consilierilor ecologiști, iar ei se autointitulează opoziția. Opoziția față de cine, domnilor consilieri? Păi mai multă opoziție fac ecologiștii cu care sunteți în război de ani de zile. Până una alta opoziție ecologistă fac Marius Bălan și Cristian Țetcu.

În ultima ședință, Doru Mârza, nici mai mult nici mai puțin a trimis către toate ziarele că PNL este în alianță cu PSD. Mai mare inepție nu putea scoate domnul în cauză, ținând cont că vocea lui nu o recunoaște nimeni. La fel ca și colegul său verde spre roșu aprins, Mircea Archiudean, care o dată la șase luni pune câte un filmuleț pe Facebook, ne arată cât e de curajos în mediul în care toată lumea vorbește despre toate. Mai mult, la fel ca și alt coleg de-al lui, Alexandru Toniuc, căruia PSD-ul ia găsit un loc călduț în Consiliul Județean și prieten de nădejde al roșilor bistrițeni, face trimitere la votul consilierilor locali din 2015, când a fost votat planul urbanistic de detaliu. Și atunci colegul lor, Toniuc, a dat un curajos vot de abținere. Adică pe speța la care se referă ei, nu au nicio pretenție, așa că votul a fost în consecință. S-a abținut, n-a fost nici pentru închiderea unor străzi pentru, fiindcă în esență despre asta a fost vorba, nu despre tăiatul copacilor.

Avem totuși o întrebare domnilor consilieri ECOLOGIȘTI. Câți copaci trebuie să aibă Piața Centrală Bistrița? Noi credem că mai trebuie plantați încă 50 în viitorul apropiat. Ce părere aveți? Dacă tot sunteți arhitecți-peisagiști fără diplomă, știm că puteți spune orice. Important e să dai din gură. Iată și o parte din textul trimis de domnul consilier Teodor Mârza.

,,În calitate de reprezentant al Partidului Ecologist Roman am depus prima contestație privind etapa de încadrare pentru proiectul propus de municipalitate la Agenția pentru Protecția Mediului Bistrița-Năsăud. Partidului Ecologist rămâne consecvent în a se opune acestui proiect şi reprezentanții ecologiştilor în Consiliul Local vor vota în continuare împotriva unui proiect care presupune defrişarea centrului oraşului, aşa cum au făcut-o încă din faza concursului de soluții. În ședința din data de 24 iunie 2015 când s-a adoptat Planul de Urbanism de Detaliu pentru Piața Centrală am fost singura formațiune politică din Consiliul Local care nu a girat proiectul. Toate celelalte partide au votat în bloc Hotărârea nr. 78 care decidea acest masacru al spațiului verde din inima Bistriței.

Salutăm decizia consilierilor PNL de a ni se alătura acum cu speranța că nu va fi prea târziu să salvăm Piața Centrală a Bistriței de la soluția finală pe care ne-o propune administrația. Ecologia este pentru toată lumea.

Suntem pentru conservarea patrimoniului arhitectonic cu păstrarea și punerea în valoare a specificului local inclusiv în privința materialelor și a tehnicilor de restaurare propuse”.

În concluzie, domnilor consilieri, dacă aveți ceva de spus spuneți. Și spuneți acolo unde contează și când contează. Dacă vreți să vorbiți de problemele orașului în timpul liber, atunci lăsați politica și reprezentarea orașului pentru alții. În timpul liber toți vorbim despre toate.

Pe final o ultimă întrebare. Din 2014, când proiectul a fost scos în dezbatere publică, voi doar acum ați aflat ce conține Proiectul de Amenajare a Pieței Centrale Bistrița? Am văzut zilele acestea multe voci isterice și…până la urmă înțelegem, dar voi sunteți consilieri locali.

Nota BN

 

 

Vremea

Bistrita Bistrita-Nasaud Romania
Soare
Soare
-2°C
Vânt: 4 km/h NNE