DIN TRANSILVANIA

Consilierul municipal PNL Bistrița, Diana Morar, despre pârtia de schi din Wonderland: “Este gaura neagră a bugetului municipal !”

Într-o postare pe contul său de Facebook, președinta OFL Bistrița-Năsăud, consilierul municipal Diana Morar, îsi exprimă nemulțumirea față de costurile pârtiei de schi Cocoș din Complexul Wonderland.

“Știm cu totii că municipiul Bistrița s-a îndatorat prin credit bancar de 7 milioane de euro pentru realizarea investiției pârtiei de schi din Complexul Wonderland, bani pe care cetățenii îi vor rambursa în mulți ani din taxele și impozitele ce le virează la bugetul local.

Inaugurată cu surle și trâmbițe ca orice minune anul trecut, aceasta a fost practicabilă exact trei zile, așa cum oricărei minuni îi stă bine, cu toate că primăria a pompat bani grei (aprox. 50000 lei pe lună) pentru întreținerea ei în sezonul sau ce a durat din Noiembrie și până în Martie.

Pentru a mai diminua din eșecul usturător înregistrat în sezonul de schi, administrația PSD a gândit un nou proiect pe timp de vară, respectiv “o sanie de vară” și un “parc de aventuri” de care nici măcar membrii PSD nu știu că există.

Între timp, la fața locului, natura și-a făcut treaba, surpând o parte din dealul ce nu putea susține construcția ce reprezintă lacul de tip rezervor destinat tunurilor pentru producerea zăpezii artificiale, insuficiente însă, așa cum s-a dovedit anul trecut, când instalația artificială nu a putut suplini inexistența zăpezii naturale.

În acest sens, s-a aprobat din nou de la bugetul local o cheltuială inițială de 180000 lei pentru repararea zonei surpate, pentru ca în final aceasta să fie de aproape 10 ori mai mare, fără ca să existe prea multe explicații. De unde sumele?, pentru ce?, cine răspunde pentru proasta executare a lucrărilor? sunt întrebări rămase fără răspuns chiar dacă au fost adresate la masa consiliului local.

Cert este că, în conformitate cu calendarul de plăți de întreținere, sezonul pârtiei se deschide astăzi și durează până în Martie. Evident că pârtia nu este pregătită să primească iarna, așa cum sunt mereu și autoritățile care o administrează când vine iarna: luate prin surprindere.

Luată prin surprindere de iarnă este și Pârtia Cocoș, complet dezgolită de niciun petic de iarbă absolut necesară în partea ei superioară pentru ca zăpada să se fixeze, fără drenaje, cu dealul surpat în partea ei inferioară, afectând stabilitatea. Tunurile de zăpada suplimentare au rămas necesare doar pe hârtie, singura speranță în acest sezon fiind zăpada picată din cer. Despre stadiul lucrărilor de reparații cu multe zerouri la costuri nu se cunoaște mare lucru. Cert e că iarna vine. Surprinzător!

Cu toate că s-au plătit bani grei pentru studii de fezabilitate, proiecte tehnice, lucrări făcute și refăcute, consolidate și reconsolidate, îndârjirea cu care administrația PSD continuă să arunce bani cu nemiluita în această gaură neagră pentru bugetul municipiului, face parte din categoria “lupta omului contra naturii”.

Nu am fost niciodată adepta acestui concept pe care, personal nu îl asimilez, neînțelegând de ce nu poate fi omul prieten cu natura, iar proiectele pe care le vizează pentru comunitatea pe care o reprezintă sa fie destinate tuturor în comuniune cu natura și nu împotriva ei.”

suta foto și text: Facebook Diana Morar