DIN TRANSILVANIA

Consilierul municipal PNL Bistrița, Diana Morar, despre viceprimarul Cristian Nicolae: “Așa e când faci copy-paste, nu îți iese!”

15Într-o postare pe facebook, președinta OFL Bistrița-Năsăud, consilierul municipal Diana Morar, si-a exprimat nemulțumirea față de amplasarea locomotivei de epocă în fața Gării Bistrița-Nord din municipiul Bistrița.

“E duminică după-amiaza în fața Gării Bistrița-Nord. Soarele strălucește împrăștiind parcă o căldura nefirească pentru mijloc de Octombrie, motiv pentru cei mari, dar în special pentru cei șmici să vină să vadă cu ochii lor minunea de care au auzit de curând: o locomotivă de epocă plasată într un minipărculeș în fața gării pentru încântarea si mândria bistrițenilor.

De proiect s-a ocupat îndeaproape neobositul fotomodel local, viceprimarul Cristi Niculae, iar rezultatele fructificate prin munca altui coleg de partid care a adus într-adevăr locomotiva la Bistrița, nu au întârziat să apară. Imaginile sunt grăitoare. Priviți- le! Locomotiva este într-adevăr impunătoare. Ar fi fost un punct de atracție pentru această parte a orașului, însă proximitatea este deplorabilă, descurajând orice intenție lăudabilă din partea părinților prezenți de a capta atenția copiilor pe care îi strâng tare de mânuțe.

De poze cu locomotiva nu poate fi vorba! În fața ei, din minipărculețul de care se ocupă vicele au mai rămas trei arbori din patru. Unul tăiat zace învins în fața locomotivei, acoperind toată splendoarea mașinăriei. Dacă încerci să o admiri din partea opusă, te încurci în mormane de prundiș și bucăți de fier de cale ferată abandonate. În fața ei un cablu atârnă desprins de pe un stâlp. Peste toate tronează resturile unei mese luate de cineva azi noapte și multe alte ambalaje. Ai impresia că locomotiva a dat buzna singură în piațeta din fața gării, distrugând tot în cale, totodată tulburând liniștea celor câțiva cerșetori mereu prezenți și sunetul manelelor ce răsună de la o terasă din apropiere.

Plecăm întristați și noi și copiii. Nu am făcut poze cu locomotiva. În drum spre casă, îl văd pe Dorin Dobra venind cu zâmbetul pe buze să admire ideea sa pusă în operă de “ceilalți”. Mă întreb dacă a plecat cu un gust amar de acolo. Așa e când faci copy-paste, nu îți iese!”

sursa foto: Facebook Diana Morar