DIN TRANSILVANIA

Consilierul municipal PNL Bistrița, Diana Morar: “Doare și e tristețe peste tot”

Într-o postare pe facebook, președinta OFL Bistrița-Năsăud, consilierul municipal Diana Morar, originară din Oradea, transmite un mesaj în urma incendiului devastator ce a cuprins sâmbătă seara Palatul Episcopiei Greco-Catolice, una dintre clădirile emblematice ale orașului.

,,Palatul episcopal greco-catolic din Oradea, situat vizavi de ansamblul Vulturul Negru în punctul zero al orașului, nu mai există, începând de astă noapte, în urma unui incediu devastator.

Pentru orădeni, treziți în noapte și veniți în număr mare sa vadă cu ochii lor ceea ce nu le venea a crede este tragic. Este același sentiment de emoție colectivă în trăirea unei pierderi pentru orașul lor, la fel cu cel care i-a încercat pe bistrițeni în urma cu 10 ani, când turnul Bisericii Evanghelice a ars. Doare și e Tristețe peste tot.

Îmi aduc aminte, elevă fiind, că i-am urcat scările de nenumărate ori petrecând de multe ori timp de lectura în somptuoasele sale săli ce găzduiau la acea vreme biblioteca județeană, iar sentimentul ce îl trăiesc la rându-mi este unul de profundă tristete pentru pierderea unei asemenea valori.”

Amintim faptul că sâmbătă seara aproximativ 100 de pompierii s-au luptat timp de trei ore pentru lichidarea incendiului. Peste 1.300 de metri pătraţi au fost afectaţi de flăcări, iar unul dintre turnurile clădirii s-a prăbușit. Martorii spun că în momentul izbucnirii incediului mai multe persoane se aflau în interior, dar au reușit să iasă la timp.

sursa foto: facebook Diana Morar